Begon jij als omnivoor vol goede moed aan de Veggie Challenge, maar weet je in dit seizoen van knollen en kolen niet goed wat je nu juist kan koken? Wij verzamelden hier tien recepten voor 's middags en 's avonds, tsjokvol lekkers van het seizoen en uit de voorraadkast. Sommigen zijn net iets uitdagender qua ingrediënten, maar ze zijn allemaal haalbaar voor de beginnende veggiekok. Smakelijk!
Lunch & lichte maaltijden
Hummus van butternut met pompoenpitten en maanzaad
Misosoep met zwarte sesamzaadjes
Bouillon met seitan, spinazie, rode ui, munt en kumquats
Vietnamese broodjes met tofoe, avocado en gefermenteerde wortelen
Tom kha soep met oesterzwammen
Diner
Pittige linzenpies met zoete aardappel
Koninginnenhapjes met champignons en tofoe
Shepherd's pie met pulled jackfruit en paddenstoelen
Linzencurry met gebakken rijst
Tajine van bulgur met knolgroenten en dadels
Meer vegetarische en volledig plantaardige recepten vind je in de nieuwe editie van Knack Weekend Koken. Nog tot 15 april voor 9,95 euro in de krantenwinkel of te koop via de Knack shop.