Winnaar ‘Beste Mossel-hobbykok van België 2013’ bekend

Eddy Lamy uit Dinant maakt de lekkerste mosselen van het land. Zijn gerecht ‘Mosselen van de Lage Landen’ won de tweede editie van de nationale kookwedstrijd.

Eddy Lamy uit Dinant mag zich één jaar lang de ‘beste Mossel-hobbykok van België’ noemen. Hij won de tweede editie van deze nationale kookwedstrijd die de finalist met de meest originele bereiding met mosselen als hoofdingrediënt onderscheidt.

‘Een stevige pot mosselen met friet of brood blijft een heerlijke en inderdaad simpele klassieker, zegt jurylid Johan Engelen, bekend van de VTM-wedstrijd ‘Beste Hobbykok’. ‘Maar in deze wedstrijd en tijdens de nationale mosselweek appelleren we vooral aan de creativiteit van onze ‘foodies’.’

Lamy serveerde een portie ‘Mosselen van de Lage Landen’. ‘Zowel qua smaak, compositie als presentatie was het gerecht de meest verrassende’, aldus Engelen. ‘De combinatie van de Belgische dragon en witloof, Zeeuwse mosselen en witte wijn kwamen volledig tot zijn recht.’

Lamy won vóór Ben Croonenborghs uit Hasselt die een bord ‘Thaise Mosselen’ voorschotelde, en Kevin Desmet (Wezembeek) met zijn ‘Clafoutis van Mosselen, zalm en courgette”. De andere derde plaats ging naar Brusselaar Florence Atlas ‘Mosselen met groene Curry’. De finale vond plaats in de Miele Kookstudio in Mollem.

De ‘Beste Mossel-hobbykok’-wedstrijd is een initiatief van het Mosselkantoor in Yerseke, de officiële instantie voor de Zeeuwse mosselsector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content