Win een uniek vijfgangendiner tijdens Antwerpen Proeft

Eén gastronomisch vijfgangenmenu, met elke gang van een andere topchef. Dat is het orgelpunt van de zesde editie van Antwerpen Proeft dat plaatsvindt van 16 tot 19 augustus. Speel mee en win een tafel voor twee personen.

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus heeft de zesde editie plaats van het culinaire festival Antwerpen Proeft. Tijdens de jaarlijkse Bollekesfeesten bieden meer dan 35 sterrenchefs, toprestaurants en klassebistro’s proevertjes aan in een weids culinair dorp.
Weldra kan er weer vier dagen lang smakelijk genoten worden op de Gedempte Zuiderdokken, de Vlaamse en de Waalse Kaai en alles daartussenin tijdens de Bollekesfeesten en Antwerpen Proeft.

Een hoogtepunt van dat culinaire festijn is De Chéfs, een succesformule waarbij chef-koks met een Gault&Millau score van 15 of meer proevertjes en all-in arrangementen aanbieden op de Gedempte Zuiderdokken. Dit jaar zit in dat all-in arrangement naast een onthaal met welkomstcocktail, een Gault&Millau Antwerp city guide en toegang tot de lounge De Chéfs, ook een uniek gastronomisch vijfgangenmenu.

Het sterrenmenu van het dream team Elke gang werd bereid door een andere topkok. Dave De Belder van restaurant De Godevaart brengt een krokante varkensnek, vergezeld van mimosa, aioli, jonge sla en mosterd van eigen signatuur. Axel Colonna-Cesari van Centpourcent maakt zonnevis, tempura van softshellkrab, zomergroenten al dente en een ijspraline van wasabi en sake.

Het boegbeeld van ‘T Zilte, sterrenchef Viki Geunes, pakt uit met een kalfslende, flan van ganzenlever, jus met miso en een crème van artisjok à la barigoule. Ook in het “dream team” van 2012: de gerenommeerde Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon. Zij bieden een trio van kazen met drie proefglaasjes aangepast speciaalbier van de Duvel Moortgat-brouwerijen aan.

Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop rondt het sterrenmenu af met een luchtige cake van Belgische chocolade, in een zuur-zoete confrontatie met framboos, kers en Wilrijkse cola.

ReserverenEen plaats aan tafel kost 139 euro per persoon. Een zeer redelijke prijs als u bedenkt dat u bij alle gangen een aangepaste wijn krijgt. Wie een tafel wil bemachtigen bij De Chéfs kan best niet te lang wachten met reserveren. Enkele sessies zijn nu al uitverkocht. Zo goed als alle sessies waren vorig jaar uitverkocht.

Maar er is meer, want wij mogen van Antwerpen Proeft twee unieke all-in arrangementen met centraal een gastronomisch vijfgangenmenu, telkens voor twee personen, weggeven. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de exquise keuken van de vijf chefs? Dat dachten wij ook. Onderaan deze pagina kunt u meedingen naar een tafeltje voor twee.

Zachte prijzen
Afgezien van het onderdeel De Chéfs is de toegang tot het drukstbezochte culinaire festival van België volledig gratis. Voor hapjes en tapjes van Geunes, Colonno-Cesari maar ook van vele anderen, zoals van de chef-koks van het Kasteel Rivierenhof, Sushi Palace, Little Ethiopia, El Puerto, Las Tapa en De Eetkamer, betaalt u in bonnen. Die worden in strips van negen verkocht op het plein aan tien euro.

Voor een hapje tonijn, erwt, Thaise basilicum en noedels, Calamares a la Romana, Rode mul met fettucine, spinazie, zongedroogde tomaat en rivierkreeftstaartjes of voor het Zuid-Afrikaanse hapje Krokodilsosatie op die braai, betaalt u gemiddeld 6 bonnen of 5.40 euro. (LG/DB)

WEDSTRIJD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content