Wim Ballieu’s gehaktballenconcept Balls & Glory vindt tijdelijke stek in Brussel

Wim Ballieu © gf

Vlaanderens gehaktballenambassadeur Wim Ballieu opent na Brugge, Gent, Antwerpen en (binnenkort) Leuven, nu ook restaurant in Brussel.

Het hippe gehaktballenrestaurant Balls & Glory van de West-Vlaamse kok Wim Ballieu heeft dan toch een -tijdelijke- locatie gevonden in de hoofdstad. Van 15 juni tot eind december zal het de helft van café Flamingo in de Alhambrawijk overnemen.

Balls en Glory bestaat al in Brugge, Gent en Antwerpen en kondigde recent ook de opening van een vestiging in studentenstad Leuven aan. Het restaurant serveert een ruim assortiment gehaktballen met stoemp en salades en werd in 2013 uitgeroepen tot beste foodconcept van Europa.

Enkele maanden geleden was Wim Ballieu al op zoek gegaan naar een locatie in de buurt van het Brusselse Sint-Katelijneplein. Maar net als de uitbaters van de Wasbar stootte hij op de terughoudendheid van het stadsbestuur om meer horecazaken te openen in het centrum.

“Café Flamingo zal de helft van zijn oppervlakte afstaan aan het restaurant die van gevulde ballen een erezaak heeft gemaakt, en dat tot ze een andere locatie hebben gevonden in de buurt”, klinkt nu in het persbericht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content