Wim Ballieu geeft interactieve baklessen

De Gentse chef Wim Ballieu heeft in samenwerking met Solo een interactief bakatelier gelanceerd waarin hij toont hoe je eenvoudig een lekker stuk gebak op tafel tovert.

De Gentse chef Wim Ballieu heeft in samenwerking met de Belgische margarineproducent Solo een interactieve workshop gelanceerd waarin hij baktips geeft en recepten deelt waarmee hobbybakkers zelf eenvoudig aan de slag kunnen gaan. De kijker kan telkens kiezen voor een basisrecept, een feestelijke uitvoering of een iets meer uitdagende variant van hetzelfde recept.

Door de interactieve mogelijkheden heeft de kijker de video ‘in eigen handen’: bij elke stap in het recept kun je doorklikken (bijvoorbeeld als je het boodschappenlijstje wil overslaan), meer info vragen, vragen stellen of creaties delen. ‘Wie geïnteresseerd is krijgt meer uitleg over wat je wel en niet mag doen tijdens het bakken’, legt Ballieu uit. ‘Zo kan je ook zonder zorgen naar een hoger niveau gaan.’ Om de twee weken wordt een nieuwe video gelanceerd. In het totaal zullen er vijf recepten beschikbaar zijn.

Solo werkte voor de productie van de interactieve video’s samen met de Belgische startup Zentrick. De opnames werden verzorgd door Hotel Hungaria, het productiehuis van ondermeer ‘Goe Gebakken’. Het digital agency Luon bedacht mee het concept en zorgde voor de vormgeving van de interface en de stijl van de video.

Solo fungeert hier als pionier: na de lancering in België worden de filmpjes ook internationaal uitgerold. ‘Reeds 1,5 jaar geleden zijn we begonnen met iets wat een puur Belgisch project zou worden. Het uiteindelijke resultaat is een project dat wordt gelanceerd in 13 landen’, aldus Frederik Neus van Zentrick.

Tijdens de eerste interactieve bakles bereidt Ballieu cake, met als varianten ‘basis cake’, ‘appelcake met kaneel’ en ‘cake pops’. Binnenkort volgen nog workshops rond pannekoeken, brownies, koekjes en speculoos. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content