Voor het eerst wordt de 'Wijnronde van Vlaanderen' georganiseerd. Deze dag staat in het teken van wijn en bezoekers kunnen deelnemen aan een rally, er is een Belgische wijnbeurs en de dag wordt afgesloten met een avondfeest met Belgische producten en wijnen.

Op de eerste editie van de 'Wijnronde van Vlaanderen', die zal plaatsvinden op 1 mei 2013, kunnen bezoekers deelnemen aan drie hoofdactiviteiten. Eerst en vooral is er de wijnrally. Over een afstand van meer dan 100 km kunnen deelnemers 4 wijndomeinen bezoeken. De wijnhuizen Schorpion, Hoenshof, Kluisberg en Chardonnay Meerdael openen hun deuren voor het grote publiek. De bezoekers krijgen een blik achter de schermen, een rondleiding op het domein en een uitgebreide degustatie. Mensen kunnen met de wagen, de fiets, de bus of oldtimer de afstand tussen de verschillende wijndomeinen afleggen.

Wijnbeurs met Belgische wijnen

Daarnaast zal er ook een wijnbeurs met Belgische wijnen plaatsvinden op een unieke locatie: in het kasteel van Horst, dat ook het eindpunt is van de wijnrally. Bezoekers van de beurs komen alles te weten over Belgische wijnen en ontdekken misschien heel wat nieuwe wijntjes van eigen bodem. Er worden ook workshop georganiseerd. Zo onder meer over het koken met oesters en Belgische wijnen, de geschiedenis van de wijnbouw in België en hoe je asperges kan klaarmaken met Belgische wijn.

Feestelijke afsluiter

De dag wordt afgesloten met een avondfeest met Belgische culinaire specialiteiten op het menu. De deelnemers kunnen aanschuiven aan tafel met de wijnbouwers om echt alles over de wijnteelt te weten te komen.

De Wijnronde is een initiatief van de organisatie van De Vlaamse Wijngilde, Belgian Wines, De Vereniging van de Vlaamse Sommeliers en WineWise.

Meer informatie op www.wijnronde.be.

(LVR)

Voor het eerst wordt de 'Wijnronde van Vlaanderen' georganiseerd. Deze dag staat in het teken van wijn en bezoekers kunnen deelnemen aan een rally, er is een Belgische wijnbeurs en de dag wordt afgesloten met een avondfeest met Belgische producten en wijnen. Op de eerste editie van de 'Wijnronde van Vlaanderen', die zal plaatsvinden op 1 mei 2013, kunnen bezoekers deelnemen aan drie hoofdactiviteiten. Eerst en vooral is er de wijnrally. Over een afstand van meer dan 100 km kunnen deelnemers 4 wijndomeinen bezoeken. De wijnhuizen Schorpion, Hoenshof, Kluisberg en Chardonnay Meerdael openen hun deuren voor het grote publiek. De bezoekers krijgen een blik achter de schermen, een rondleiding op het domein en een uitgebreide degustatie. Mensen kunnen met de wagen, de fiets, de bus of oldtimer de afstand tussen de verschillende wijndomeinen afleggen. Wijnbeurs met Belgische wijnen Daarnaast zal er ook een wijnbeurs met Belgische wijnen plaatsvinden op een unieke locatie: in het kasteel van Horst, dat ook het eindpunt is van de wijnrally. Bezoekers van de beurs komen alles te weten over Belgische wijnen en ontdekken misschien heel wat nieuwe wijntjes van eigen bodem. Er worden ook workshop georganiseerd. Zo onder meer over het koken met oesters en Belgische wijnen, de geschiedenis van de wijnbouw in België en hoe je asperges kan klaarmaken met Belgische wijn. Feestelijke afsluiter De dag wordt afgesloten met een avondfeest met Belgische culinaire specialiteiten op het menu. De deelnemers kunnen aanschuiven aan tafel met de wijnbouwers om echt alles over de wijnteelt te weten te komen. De Wijnronde is een initiatief van de organisatie van De Vlaamse Wijngilde, Belgian Wines, De Vereniging van de Vlaamse Sommeliers en WineWise. Meer informatie op www.wijnronde.be.(LVR)