Bij het Antwerpse wijnveilinghuis Sylvie's zijn zes flessen wijn uit 1735 onder de hamer gegaan. De wijnen werden door duikers aangetroffen in het ruim van 't Vliegend Hert, een driemaster die in de achttiende eeuw gezonken was op de Noordzee.

Wijnantiquair Chris Thiran van Belgium Wine Watchers telde 9.700 euro neer voor de historische wijnen. De veiling kon op veel interesse rekenen. Sylvie's ontving biedingen uit onder meer Duitsland, Scandinavië, Nederland en Italië.

Gelet op de fragiele toestand van het glaswerk had het veilinghuis potentiële kopers uit de Verenigde Staten en het Verre Oosten al gewaarschuwd dat de flessen een lange reis wellicht niet zouden overleven, waardoor er uit die contreien geen biedingen waren binnengekomen.

De zes flessen werden in loten van twee stuks aan een instelprijs van 2.000 euro aangeboden. Ze gingen twee keer voor 3.100 euro en één keer voor 3.500 euro van de hand, plus 17,5 procent veilingkosten. (Belga/RDM)

Bij het Antwerpse wijnveilinghuis Sylvie's zijn zes flessen wijn uit 1735 onder de hamer gegaan. De wijnen werden door duikers aangetroffen in het ruim van 't Vliegend Hert, een driemaster die in de achttiende eeuw gezonken was op de Noordzee. Wijnantiquair Chris Thiran van Belgium Wine Watchers telde 9.700 euro neer voor de historische wijnen. De veiling kon op veel interesse rekenen. Sylvie's ontving biedingen uit onder meer Duitsland, Scandinavië, Nederland en Italië. Gelet op de fragiele toestand van het glaswerk had het veilinghuis potentiële kopers uit de Verenigde Staten en het Verre Oosten al gewaarschuwd dat de flessen een lange reis wellicht niet zouden overleven, waardoor er uit die contreien geen biedingen waren binnengekomen. De zes flessen werden in loten van twee stuks aan een instelprijs van 2.000 euro aangeboden. Ze gingen twee keer voor 3.100 euro en één keer voor 3.500 euro van de hand, plus 17,5 procent veilingkosten. (Belga/RDM)