Welke wijn harmonieert het beste met een coq-au-vin? Hoe lang kan ik een geopende fles bewaren? Welke wijn dronk je laatst bij je vrienden? Wat is de juiste serveertemperatuur van Sauvignon Blanc? En waarom moet rode wijn even gekoeld worden om volledig tot zijn recht te komen? My Favorite Wines bundelt alles wat je wilde weten en onthouden over edel vocht.

Het rode boekje geeft niet alleen nuttige wijntips, info over etiketten, gezondheid, wijnaankoop, of zelfs een snelcursus proeven, door het handige zakformaat kan je er ook mee op stap en - vooral - aan de slag. De praktische invullijstjes leren je op termijn de juiste wijn&spijs-combinaties te maken. De witte en rode proefkaartjes tonen een patroon in de wijnen die je lekker en niet lekker vindt.

Persoonlijke lijstjes met 'favoriete rode wijnen', 'restaurantwijnen' of 'wijnwinkels' houden al je interessante bevindingen bij. Door al je ervaringen te noteren, blijft de kennis ook langer 'hangen' en wordt die automatisch opgekrikt. Een leuke hebbeding voor wijnliefhebbers. (DB)

Welke wijn harmonieert het beste met een coq-au-vin? Hoe lang kan ik een geopende fles bewaren? Welke wijn dronk je laatst bij je vrienden? Wat is de juiste serveertemperatuur van Sauvignon Blanc? En waarom moet rode wijn even gekoeld worden om volledig tot zijn recht te komen? My Favorite Wines bundelt alles wat je wilde weten en onthouden over edel vocht. Het rode boekje geeft niet alleen nuttige wijntips, info over etiketten, gezondheid, wijnaankoop, of zelfs een snelcursus proeven, door het handige zakformaat kan je er ook mee op stap en - vooral - aan de slag. De praktische invullijstjes leren je op termijn de juiste wijn&spijs-combinaties te maken. De witte en rode proefkaartjes tonen een patroon in de wijnen die je lekker en niet lekker vindt. Persoonlijke lijstjes met 'favoriete rode wijnen', 'restaurantwijnen' of 'wijnwinkels' houden al je interessante bevindingen bij. Door al je ervaringen te noteren, blijft de kennis ook langer 'hangen' en wordt die automatisch opgekrikt. Een leuke hebbeding voor wijnliefhebbers. (DB)