Wijnbars zijn populair

Een selectie van wijnbars waar je wijnen degusteert in een ontspannen atmosfeer, bij een praatje en een hapje.

Je kunt er wijnen degusteren in een ontspannen atmosfeer, bij een praatje en een hapje. En dat zou je eigenlijk wel eens moeten doen. Trends selecteerde zeven actuele winebars. Bij de wijngek De aimabele William Wouters stamt uit een horecageslacht. Hij maakte van een oud pakhuis op de Oude Leeuwenrui het laagdrempelige eethuis Pazzo. Aan het fornuis staat Ingrid Neven, Lady Chef of the Year 2010. Haar bereidingen steken vol wereldse invloeden. William Wouters is een wereldautoriteit op het gebied van wijn. Daarom kwam er op de eerste verdieping een winebar, waar men vanaf vijftien uur tot diep in de nacht op de juiste plaats is voor een ruime keuze kwaliteitswijnen uit dertig verschillende landen. Voor de grote honger zijn er tapas.

Pazzo, restaurant en winebar. Oude Leeuwenrui 12, 2000 Antwerpen. 03/232.86.82
Gesloten op zaterdag en zondag.

Simple chique Jürgen Lycops, eminent sommelier en voormalige directeur van het inmiddels ter ziele gegane Kasteel Withof, opende een bistro-wijnbar op het Antwerpse Zuid. De decoratie is een mix van stijlen die Lycops zelf omschrijft als ‘simple chique’. Er is een uitgebreide keuze aan superieure wijnen, die worden verkocht voor eerlijke prijzen en er is steeds een aanbod per glas van twaalf verschillende wijnen. Voor de honger zijn er de gerechten van chef-kok Johan Van Raes en voor wie wil blijven overnachten zijn er drie fashion suites.

The Glorious Winebar & Bistro, De Burburestraat 4, 2000 Antwerpen. Tel. 03/237.06.13
Zondag en maandag gesloten.

Randgeval Bart-A-Vin is een beetje een randgeval omdat de zaak is vertrokken als winebar is geëvolueerd tot Spaans ogende bistro. Het eethuis is gelegen in het slachthuizenkwartier. Er is geen wijnkaart: de klant maakt zelf zijn wijnkeuze in ‘wijnkelder’ in het achterhuis.

Bart-à-Vin, Lange Slachterijstraat 3-5, 2060 Antwerpen. Tel. 03/663.27.13.
Gesloten op zaterdag en zondag.

Volks Bart Huybrechts en Steve Alaerts openden Vinoteka, een gezellige wijnbar en wijnhandel vlakbij het volkse en kleurrijke Sint-Jansplein. De wijnen komen van overal en de prijzen zijn democratisch. Voor de plotse honger zijn er hapjes zoals pastei, terrine, schotel kaas of charcuterie .

Vinoteka, Cassiersstraat 42, 2060 Antwerpen. Tel. 03/770.75.55

Seizoensgebonden WineBar & Wineshop Convento is te vinden in het hart van Leuven. In de wijnwinkel wachten flessen uit oude en nieuwe wijnlanden. Bij de selectie wordt de verhouding genieten en kwaliteit in de gaten gehouden. Wil men de wijnen ter plaatse proeven dan is er de wijnbar. Maandelijks is er een selectie van negen wijnen per glas. De keuze is afgestemd op de seizoenen. Ook hier zijn er hapjes om de plots opstekende honger in toom te houden.

Convento, Mechelsestraat 85-87, 3000 Leuven. Tel. 0475/439.131
Maandag, dinsdag, woensdag en zondag gesloten.

Design Wijnbar L’Oeno TK heeft succes bij de incrowd. Wijnliefhebbers komen naar deze mooie, moderne wijnbar en winkel om een flesje ter plaatse te consumeren of om een flesje te kiezen om mee naar huis te nemen. De wijnen uit de Loire en Bourgogne zijn goed vertegenwoordigd. Het design decor is opgebouwd uit ruwe baksteen, houten meubilair en avant-gardeverlichting.

Oeno TK, Afrikaansestraat 29-31, 1050 Brussel. Tel. 02/534.64.34.
Zondag gesloten.

Place to be De Winery opende in 2004 en berustte op een nieuw concept, waarbij de klant ter plaatse een wijn kan ontdekken, alvorens die aan te kopen en mee naar huis te nemen. Het publiek is elegant en doet zich te goed aan een 250tal verschillende flessen, waaronder miskende appellaties en een keuze aan biowijnen uit Spanje en Portugal. Het glas wordt vergezeld van hapjes, zoals vleeswaren en kaas. Winery is open van 11 uur tot 20 uur. Bij sluitingstijd klinkt de gong en is het tijd voor een laatste glas.

Winery: Brugmannplein 18, 1050 Brussel. Tel. 02/3454717
Zondag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content