Broodway, de vakbeurs voor de bakkerijsector dat plaatsvindt in Kortrijk Xpo, is dit jaar voor het eerst ook de gastlocatie voor de culinaire wedstrijd World Chocolate Masters.

Tijdens deze nationale preselectie voor creatieve topchocolatiers wordt de beste chocolatier van België gekozen door een professionele topjury. De winnaar mag ons land volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de 'World Chocolate Masters 2013' in Parijs. De zes deelnemers zijn Dimitri Salmon, Raphaël Kuppens, Roger Ducobu, Roel Dom, Jacky Bodart en Adrien Janssen.

Ze bereiden een groot showsierstuk uit chocolade, een chocoladegebak opgebouwd uit verschillende lagen, een gemouleerde praline en een gastronomisch chocoladedessert op basis van een klassiek Belgisch recept dat een hedendaagse touch krijgt.

In de jury bevindt zich het kruim van de Belgische patisserie en gastronomie, waaronder Herman Van Dender, hofleverancier, Bernard Proot van patisserie Del Rey en bekend van het televisieprogramma 'de Meesterbakker' en Peter Goossens van sterrenrestaurant Hof Van Cleve. Zij oordelen op smaak, techniek en presentatie.

Sinds de start in 1995 is de driejaarlijkse vakbeurs Broodway uitgegroeid tot must voor vakmannen. Zowat 150 exposanten bieden een gevarieerd en compleet aanbod, aangevuld met vernieuwende randactiviteiten.

Broodway, van zondag 30 september tot en met woensdag 1 oktober, Kortrijk Expo, is enkel toegankelijk voor professionelen. (DB)

- Word fan van Knack Weekend Culinair op Facebook -

Broodway, de vakbeurs voor de bakkerijsector dat plaatsvindt in Kortrijk Xpo, is dit jaar voor het eerst ook de gastlocatie voor de culinaire wedstrijd World Chocolate Masters. Tijdens deze nationale preselectie voor creatieve topchocolatiers wordt de beste chocolatier van België gekozen door een professionele topjury. De winnaar mag ons land volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de 'World Chocolate Masters 2013' in Parijs. De zes deelnemers zijn Dimitri Salmon, Raphaël Kuppens, Roger Ducobu, Roel Dom, Jacky Bodart en Adrien Janssen. Ze bereiden een groot showsierstuk uit chocolade, een chocoladegebak opgebouwd uit verschillende lagen, een gemouleerde praline en een gastronomisch chocoladedessert op basis van een klassiek Belgisch recept dat een hedendaagse touch krijgt. In de jury bevindt zich het kruim van de Belgische patisserie en gastronomie, waaronder Herman Van Dender, hofleverancier, Bernard Proot van patisserie Del Rey en bekend van het televisieprogramma 'de Meesterbakker' en Peter Goossens van sterrenrestaurant Hof Van Cleve. Zij oordelen op smaak, techniek en presentatie.Sinds de start in 1995 is de driejaarlijkse vakbeurs Broodway uitgegroeid tot must voor vakmannen. Zowat 150 exposanten bieden een gevarieerd en compleet aanbod, aangevuld met vernieuwende randactiviteiten.Broodway, van zondag 30 september tot en met woensdag 1 oktober, Kortrijk Expo, is enkel toegankelijk voor professionelen. (DB) - Word fan van Knack Weekend Culinair op Facebook -