Whisky Ginger Ale is dé drank van de zomer

Whisky ginger ale © .

De zomer is dichterbij dan je denkt. Meteorologisch gezien begint deze al op 1 juni en dat is ook wel te merken. Stiekem komt de temperatuur soms al boven de 20 graden, de zonnestralen laten zich vaker zien en de zomer outfits en trends worden door iedereen al goed bekeken. Welk drankje je deze zomer gaat nuttigen op de terrassen, trachten wij alvast te voorspellen.

Whiskymerk Dewar’s liet weekend.be kennis maken met Whisky Ginger Ale. Hun whisky zelf heeft een heerlijke, rijke en ronde smaak, maar over de combinatie van deze gouden drank met ginger ale waren we vooraf wat sceptisch. Toch blijkt dit dé mix-drank van de zomer te zijn.

Minder zoet, meer karakter

De populariteit van de mix-drank bereikte een hoogtepunt met de Bacardi Cola. Maar voor de drank liefhebber mocht het de afgelopen jaren wel allemaal iets minder zoet. Zo deed ook Gin Tonic weer zijn intrede in het mix-dranken circuit.

Nu is echter de tijd van de whisky aangebroken. Whisky wint als drank op zichzelf de laatste jaren al flink aan populariteit en steeds meer mensen genieten af en toe van de karaktervolle en goed geronde smaak van dit vloeibare goud.

Verfrissend

De Whisky Ginger Ale is voor de liefhebbers van de verfrissende mix-dranken een perfecte stap na de Gin Tonic en ook voor de gewone liefhebbers van whisky is deze combinatie een verademing. Net als alle andere populaire mix-dranken is hij erg makkelijk zelf te maken en heerlijk verfrissend.

De whisky en ginger ale vormen een perfecte combinatie: de ginger ale maakt het fris, maar doet niks af aan het karakter van de whisky. En de whisky is gewoon whisky zoals altijd; heerlijk, vol van karakter.

Geloof ons, het maakt echt niet uit welke zomertrend je gaat volgen of hoeveel zonuren we deze zomer hebben, of beter gezegd mislopen. Koop een lekkere fles whisky, een goede ginger ale en een limoentje. Meng dit alles in een whiskyglas en jouw zomer is zoals hij zijn moet. Heerlijk! (MvdW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content