Westhoek en Frans-Vlaanderen zetten volkscafé in de kijker

© iStock

Komend weekend zetten de Westhoek en Frans-Vlaanderen de talrijke volkscafés in de kijker. Dat gebeurt in het kader van het Weekend van het Volkscafé dat inmiddels aan zijn vierde editie toe is.

Meer dan 80 cafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen worden op zaterdag 17 en zondag 18 april in de kijker gezet. Ze vormen voor de toeristen vaak de eerste ontmoetingsplaats van waaruit de streek kan verkend worden en bieden een unieke kijk in de authenticiteit van de regio. Dat wordt extra in de verf gezet met een reeks activiteiten en een cultureel programma, een mix van momenten en evenementen zoals volkssporten, streekmarkt, café chantant, de quiz van het Weekend van het Volkscafé, Vlaamse kermis en fietstochten.

Er is ook een rol weggelegd voor het bekendste aperitief uit de regio, de Picon en uiteraard krijgen ook de talrijke excellente streek- en abdijbieren een prominente plaats in het geheel. Het is meteen ook het perfecte moment om de lokale gastronomie en lekkernijen zoals potjesvlees, rillete en een boterham met smout te ontdekken.

De eerste editie vond plaats in 2012 op initiatief van Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren. Tal van Westhoekgemeentes zoals Ieper, Veurne, Wervik, Zonnebeke en Diksmuide sprongen mee op de kar en sinds de tweede editie worden de deelnemers ook naar Frans-Vlaanderen gelokt om ook daar tal van authentieke volkscafés te ontdekken.

Nieuw dit jaar is wisselbeker “Maria & Marcel”, een prijs die aan verschillende cafés wordt uitgereikt door een geheim genootschap na een plaatselijke controle.

Het volledige programma en een handige lijst met de leukste adressen vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content