De wereldwijde productie daalde met 8,2 procent ten opzichte van 2016. Dat er zo weinig wijn is, komt grotendeels omdat de oogsten in de drie grootste wijnlanden tegenvielen door ongunstige weersomstandigheden.

In Italië werd bijna een kwart minder geproduceerd dan vorig jaar (nog 39,3 miljoen hectoliter), in Frankrijk bijna een vijfde minder (36,7 miljoen hectoliter) en in Spanje 15 procent minder (33,5 miljoen hectoliter). Slechts vier landen in Europa produceerden meer wijn dan in 2016: Portugal, Roemenië, Hongarije en Oostenrijk.

De Verenigde Staten, de op drie na grootste wijnproducent ter wereld, hield de productie vrijwel stabiel op 23,3 miljoen hectoliter. Daarbij is er nog geen rekening gehouden met bosbranden begin oktober in Californië, waarbij ook wijndomeinen in Napa Valley en Sonoma schade opliepen.

De wereldwijde productie daalde met 8,2 procent ten opzichte van 2016. Dat er zo weinig wijn is, komt grotendeels omdat de oogsten in de drie grootste wijnlanden tegenvielen door ongunstige weersomstandigheden. In Italië werd bijna een kwart minder geproduceerd dan vorig jaar (nog 39,3 miljoen hectoliter), in Frankrijk bijna een vijfde minder (36,7 miljoen hectoliter) en in Spanje 15 procent minder (33,5 miljoen hectoliter). Slechts vier landen in Europa produceerden meer wijn dan in 2016: Portugal, Roemenië, Hongarije en Oostenrijk. De Verenigde Staten, de op drie na grootste wijnproducent ter wereld, hield de productie vrijwel stabiel op 23,3 miljoen hectoliter. Daarbij is er nog geen rekening gehouden met bosbranden begin oktober in Californië, waarbij ook wijndomeinen in Napa Valley en Sonoma schade opliepen.