Weekmenu 8 oktober

© Van Halewyck

Maandag

Habas a la brutesca

Habas a la brutesca

Een op en top Catalaans gerecht uit José Pizarro's nieuwste kookboek De keuken van Catalonië.Dinsdag


Kipnuggets met bloemkool en aardappelpartjes

Kipnuggets met bloemkool en aardappelpartjes

VLAM en Lekker van bij ons doken in de keuken met Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, de chefs van de Rode Duivels. Samen creëerden ze negen gerechten, geïnspireerd op de tegenstanders van onze spelers in de groepsfase van het WK.


Kaneelbollentaart met appel

Kaneelbollentaart met appel

Een superheerlijke taart voor wie van kaneelbolletjes houdt... en van appeltaart... en van dulce de leche. Deze taart kost wel meer tijd dan de andere in het boek 'Vruchtentaarten', maar schrijfster Linda Lomelino vindt het beslist de moeite waard. Als je de taart zonder kaneelbollen wilt maken, kun je het deeg net als anders gewoon uitrollen. Voeg dan wel een extra theelepel kaneel toe aan de vulling.

Woensdag


Pici cacio e pepe

Pici cacio e pepe

In het nieuwe Antwerpse restaurant Pici wordt de pasta vers gedraaid in het midden van de zaak. Deze Pici cacio e pepe is een traditioneel recept uit hartje Toscane. Pici is een pastasoort gemaakt van water en bloem, zonder eieren. Het is een dikkere spaghetti die vaak met de hand wordt gerold. De cacio en pepe zijn dialect voor kaas (pecorino) en peper.


Donderdag

Panelle met caponata uit Sicilië

Panelle met caponata uit Sicilië

In het nieuwe kookboek Wereldhapjes om te delen serveert Sophie Dupois-Gaulier smakelijke apertitiefsnacks om samen van te genieten. Wij mochten alvast eens proeven van al dat lekkers, met onder meer een smaakbezoekje aan Italië.VrijdagZaterdag


Risotto met pompoen en worstjes

Risotto met pompoen en worstjes

In Jamie Olivers nieuwste papieren kind focust de beroemde Britse kok op superfood. "In dit gerecht maken de kleine worstjes een enorm verschil. Ik combineer ze met zoete flespompoen, die vitamine A en C bevat - heel belangrijk voor een mooie en gezonde huid."


Zondag