Weekmenu 14 januari

© .

Maandag



Dinsdag



Woensdag

Verse ricotta met gemarineerde venkel en kappertjes

Verse ricotta met gemarineerde venkel en kappertjes

Voor hun kookboek Onder de mediterrane zon reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol van Spanje tot in Libanon op zoek naar de lekkerste gerechten die de verschillende mediterrane keukens te bieden hebben. In Tunesië leerden ze onder meer deze salade van verse ricotta en venkel kennen.


Ragù bolognese

Ragù bolognese

Een recept van Valérie Delange van restaurant Tontons in Brussel.


Donderdag


Wraps met falafel van zoete aardappel

Wraps met falafel van zoete aardappel

Ben je gek op falafel maar minder gek op het vetgehalte van dit populaire fastfoodgerecht? Deze ovengebakken falafels van zoete aardappel zitten boordevol smaak, proteïnen en voedingsvezels. Je kunt ze serveren als aperitiefhapje met je favoriete dip of in een snelle wrap met groenten en verse kruiden.


Vrijdag



Zaterdag



Zondag



Gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn

Gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn

Ogenschijnlijk simpele recepten zijn vaak het lekkerst. Gebruik voor de variatie andere kruiden, rooster het fruit in de oven of voor degenen die wel lactose eten: voeg wat brie of een andere zachte Franse kaas toe. Een perfect begin van je luie zondag.