Weekmenu 11 februari

© Photocuisine

MaandagDinsdag


Avocado-gnocchi met spinazie en ricotta

Avocado-gnocchi met spinazie en ricotta

Laat je voor dit recept niet verleiden tot een pakje kant-en-klare gnocchi uit de winkel. Dat zijn rubberachtige klompjes deeg vergeleken met het verse huisgemaakte alternatief. Het vergt wel wat oefening om de perfecte aardappelkussentjes te maken, maar als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, zul je die ongetwijfeld nog vaak toepassen.


WoensdagDonderdag


Chipotle-chili van drie soorten bonen

Chipotle-chili van drie soorten bonen

De chipotle-pepers in adobosaus geven de chili een geurige rooksmaak in plaats van de gebruikelijke pittige smaak van verse pepers. Als het wenselijk is dat de chili minder heet is, voeg dan minder pepers toe en serveer ze apart voor degenen die het pittiger willen.


Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

'Dit is zo'n populair basisgebak op de toonbank met gebak bij Ottolenghi dat we het als gastster uit het eerste boek Ottolenghi: het kookboek hebben binnengehaald. Net als bij alle goede 'heropvoeringen' is de taart nu groter en lekkerder dan ooit tevoren. Als u het ahornglazuur wilt weglaten, kan dat: alleen met poedersuiker bestuiven is ook heel leuk. Houd echter wel in gedachten dat de klanten, die steeds opnieuw weer terugkomen voor deze appel-olijfolietaart, stiekempjes laten weten dat het glazuur de belangrijkste reden is om hem te bestellen.'

VrijdagZaterdagZondagKoffie met advocaat

Koffie met advocaat

Advocaat klinkt misschien oubollig, maar koffie met advocaat is dat zeker niet.