We verspillen in Europa zo'n 280 kilogram van het geproduceerde voedsel per persoon per jaar. In Vlaanderen gooien we 314 tot 372 kilogram per persoon per jaar gewoon weg. Dat zijn cijfers die je bij de keel grijpen. Maar nu we weten hoeveel er precies verspild wordt, kunnen we er ook samen iets aan doen. Een plaatsje reserveren bij Rekub is alvast een goed begin.

Op 2 en 3 april zwaait pop-up restaurant Rekub opnieuw voor de tweede keer de deuren open in Antwerpen. Na een eerste gesmaakte editie in de zomervakantie pakken ze opnieuw het probleem van voedseloverschotten aan op een creatieve en lekkere manier.

Voor deze editie zullen de chefs van cateringconcept Witlov en Michiel Rabaey van de hotelschool Ter Duinen vergeten of onbeminde delen van het varken en vissen van bijvangst omtoveren tot lekkere gerechten. Ook voedseloverschotten van Albert Heijn, Bioplanet en enkele bioboeren krijgen een plaats op ons bord. Voor vegetariërs wordt er uiteraard ook een lekker maal voorzien. Nog een reden nodig om af te zakken naar Antwerpen? Er zullen ook lekkere cocktails geserveerd worden met 'gerekubereerd' fruit. Schol!

Praktisch

Pop-up restaurant Rekub Zaterdag 2 en zondag 3 april

locatie: Zuiderpershuis, Antwerpen surf voor meer info naar Facebookpagina of de website van Rekub

Prijs 3-gangenmenu: 27 euro (zaterdag) en 38 euro (zondag)

(LP)

We verspillen in Europa zo'n 280 kilogram van het geproduceerde voedsel per persoon per jaar. In Vlaanderen gooien we 314 tot 372 kilogram per persoon per jaar gewoon weg. Dat zijn cijfers die je bij de keel grijpen. Maar nu we weten hoeveel er precies verspild wordt, kunnen we er ook samen iets aan doen. Een plaatsje reserveren bij Rekub is alvast een goed begin.Op 2 en 3 april zwaait pop-up restaurant Rekub opnieuw voor de tweede keer de deuren open in Antwerpen. Na een eerste gesmaakte editie in de zomervakantie pakken ze opnieuw het probleem van voedseloverschotten aan op een creatieve en lekkere manier. Voor deze editie zullen de chefs van cateringconcept Witlov en Michiel Rabaey van de hotelschool Ter Duinen vergeten of onbeminde delen van het varken en vissen van bijvangst omtoveren tot lekkere gerechten. Ook voedseloverschotten van Albert Heijn, Bioplanet en enkele bioboeren krijgen een plaats op ons bord. Voor vegetariërs wordt er uiteraard ook een lekker maal voorzien. Nog een reden nodig om af te zakken naar Antwerpen? Er zullen ook lekkere cocktails geserveerd worden met 'gerekubereerd' fruit. Schol! (LP)