Weekendtip: Oesters proeven van topkwekers

© iStock

Het oesterseizoen komt weer op kruissnelheid en dat wordt traditiegetrouw het hele weekend gevierd met een oestermarkt in de brasserieën La Quincaillerie (Brussel), Dock’s Café (Antwerpen) en Pakhuis (Gent). Smullen aan zachte prijzen.

Tradities zijn er om gerespecteerd te worden. Dus bundelen de Antwerpse brasserie Dock’s Café, Pakhuis (Gent) en de Brusselse La Quincaillerie opnieuw de krachten om oesterliefhebbers helemaal op hun wenken te bedienen. Onder de noemer Pleasures Brasserieën zetten de drie etablissementen komend weekend een ruim en gevarieerd assortiment platte en holle oesters op de menukaart aan feestelijke en (vooral) zachte prijzen.

Naast Zeeuwse platte en creuses van de befaamde oesterkweker Kees Sinke zijn er ook Gillardeau-oesters – waaronder de fameuze Kara Savi – en de zogenaamde Vertes des Bardières van Benoît Massé de degusteren. Deze laatste twee soorten werden speciaal naar de wens van de brasserieën geaffineerd en zijn dus vrij exclusief. Te ontdekken.

De topkwekers zullen zelf ook aanwezig zijn om hun ambachtelijk werk aan het grote publiek voor te stellen, net als de Oostendse garnaalpelsters.

Praktisch

Vrijdag 21/10: La Quincaillerie, bij D’Ieteren Mail Maliestraat 50, 1050 Brussel. Van 17 tot 21 uur

Zaterdag 22/10: Brasserie Dock’s, Jordaenskaai 7, 2000 Antwerpen. Van 11 tot 15 uur

Zondag 23/10: Brasserie Pakhuis, Schuurkensstraat 4, 9000 Gent. Van 11 tot 15 uur

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content