Weekendtip: de Wijnronde in Dinant

Wijndomein in de streek rond Dinant. © /

Minder bekend dan de bieren, maar zeker niet minder lekker: onze Belgische wijnen. Dat kan je zelf ondervinden tijdens de vierde Wijnronde op 21 mei: een rally, beurs en diner die onze pareltjes in de spotlights zetten.

Het kwik stijgt, tijd om onze eigen, Belgische wijndomeinen in te duiken. Dat kan – georganiseerd – tijdens de vierde editie van de Wijnronde die je op 21 mei meeneemt naar de pittoreske streek rond Dinant, meer bepaald de Côtes de Sambre et Meuse. ‘Dankzij de zuidelijk gelegen oeverhellingen en de natuurlijke warmte van de Maas staat deze streek garant voor échte Belgische pareltjes’, zegt Jens De Maere, organisator van de Wijnronde.

Op het programma staat een kennismaking met de omgeving, in de vorm van een rally langs vier wijndomeinen, gevolgd door street and wine festival in hartje Dinant waar Belgische wijnbouwers uit binnen- en buitenland hun kennis delen en degustaties aanbieden. Om de kleine honger te stillen zijn er enkele foodtrucks met streekproducten op de kaart.

De dag wordt afgesloten met een diner in het wijnkasteel van Bioul, in aanwezigheid van de wijnbouwers. Genieten doe je ook hier met topwijntjes van eigen bodem (aan scherpe prijzen) in de hand. Een uitgelezen kans om je een dagje te verdiepen in de evolutie van onze wijnbouw.

De Wijnronde is een initiatief van Belgian Wines, Belgovino en de Vlaamse Wijngilde. Inschrijvingen voor de rally lopen nog tot vrijdagavond 18 uur. Het diner is volgeboekt. Tickets voor de wijnbeurs kunnen ter plaatse gekocht worden. Meer info, klik hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content