Weekend Food Experience: Culinaire happening met Belgische toptalenten

Voor iedereen die wil kennismaken met de grote Belgische culinaire talenten organiseert Knack Weekend Le Vif van oktober 2014 tot januari 2015 een uitzonderlijk evenement. Onder de naam “Weekend Food Experience” krijgen culinair geïnteresseerden een nieuw multimedia project rond de Belgische gastronomie voorgeschoteld.

Tijdens deze grote en veelzijdige culinaire happening staan vier getalenteerde specialisten uit vier verschillende culinaire disciplines centraal: de chef-kok, de banketbakker, de chocoladebewerker en de barman-mixoloog (zie hierboven). Deze ambachtlieden uit de vier beroepen worden op uiteenlopende wijzen aan het grote publiek voorgesteld. Zo kan Iedereen zijn voorkeursmanier kiezen om op eigen wijze te genieten van de kunst van het fijnproeven, de ontwikkeling van de smaak, het genieten met de ogen en het sociaal plezier van het delen van exquise bereidingen met vrienden en familie.

Lezers op rendez-vous Het multimedia project gaat eind oktober van start met een uitgebreide reeks lezers rendez-vous, waarbij de begeleidende sponsors de vier getalenteerde specialisten uit de vier verschillende culinaire disciplines voorstellen. De bijeenkomsten worden georganiseerd bij en door de sponsors op een plek met prestige. In totaal zijn er 16 bijeenkomsten met 16 verschillende talenten. Op ieder rendez-vous is plaats voor 24 deelnemers.

KIES NU UW FAVORIETE TALENT EN SCHRIJF U IN

Magabook Weekend Food Experience Op 4 december verschijnt een Magabook van 116 pagina’s in de succesvolle reeks Toprecepten. In het Magabook treft de lezer portretten van de deelnemende chef-koks, banketbakkers, chocoladebewerkers en barmen-mixologen en komen de publicaties van hun feestrecepten plus verwijzing naar de site waar men de video over de bereiding van de recepten rustig op een uitgelezen moment kan bekijken. Dit bijzondere Magabook zal, zoals de andere publicaties uit de reeks Toprecepten, worden verkocht via de boek-, kranten- en tijdschriftenhandel. Weekend Food Experience bouwt momenteel aan het online platform, waarop de software wordt ontwikkeld om de talenten uit de verschillende beroepen en hun recepten via tekst en video te presenteren.

Gratis app Vanaf 4 december kan men een applicatie downloaden met de feestrecepten van de 16 culinaire specialisten uit Vlaanderen en Wallonië. Deze onafhankelijke Weekend toepassing komt tot stand door de integratie van de redactionele pagina’s van het magabook en de video’s. De digitale gegevens van deze app kan je gratis naar je computer halen.

Kanaal Z De 16 culinaire video’s worden bovendien gecompileerd en uitgezonden tijdens de weekends in december op KanaalZ/Canal Z. Met al deze activiteiten belooft het in ieder geval een boeiend culinair najaar te worden!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content