Weekend Food Awards 2011

Het was geen gemakkelijke taak, want de eetzaal was gevuld met meer dan driehonderd kieskeurige lekkerbekken. Het feestmenu dat die avond in stijl werd opgediend door de leerlingen van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde opende met interessant knabbelhapjes, zoals ham van Marc Fouss, brood van Fabien Grégoire en Mathieu Geslan, hoeveboter van L&L Plaquette of koolzaadolie van koude persing gemaakt door Anne & Emmanuel Lange.

Daarna was het de beurt aan een vijftiental gevarieerde en uiterst verfijnde bereidingen, opgediend in tapasstijl. De gerechten volgden elkaar vlot op. Om dit culinaire mirakel tot een goed einde te brengen was een afvaardiging van onze beste koks, gechaperonneerd door hun helpers, naar Brussel getrokken. Bij de deelnemende chefs waren ronkende namen: Bart Desmidt, Kwinten De Paepe, Geert Van Hecke, die zich had laten vertegenwoordigen door zoon Louis, Yves Mattagne, David Martin, Christophe Pauly, Pieter Lonneville, Pascal Devalkeneer, Sang-Hoon Degeimbre en Arabelle Meirlaen.

Gecontroleerde drukte In de keuken was het een gecontroleerde drukte. De rechterhand van superster Yves Matagne nam de organisatie op zich. Aan de Q2 draagbare dresseertafel met lopende band, ontwikkeld door Rudi Van Beylen, namen chefs en commis van de beste restaurants uit Vlaanderen en Wallonië broederlijk plaats naast elkaar. Met de hulp van dit geavanceerde toestel en de vele handen was het mogelijk om de heerlijkheden in een mum van tijd in veelvoud samen te stellen.

Aan het eind van de avond nodigde Valerie Thijs vijf personen uit om de Knack Weekend- en Le Vif-prijzen uit te reiken. Op het podium verschenen: Trui Moerkerke, hoofdredacteur Knack Weekend, Delphine Kindermans, hoofdredacteur Le Vif Weekend, Jan Vroemans, de afgevaardigde beheerder bij Jaguar Belgium en de culinaire redacteurs Jean-Pierre Gabriel en Pieter van Doveren, die instonden voor de selectie van de koks en de producenten.

En de winnaars zijn… De eerste prijs ging naar Kobe Desramaults van In de Wulf. Hij kreeg de titel van Beste Chef 2011. Laury Zioui en echtgenote Nadia kregen de award van Beste Sommelier 2011. Matthieu Beudaert van Table d’Amis kreeg de prijs voor Meest Beloftevolle Chef 2011. Bij de producenten onderscheidde kaasmaker Daniel Cloots zich. Hij behaalde de titel Beste Producent 2011. De award voor Beste Ambachtsman ging naar slager Hendrik Dierendonck.

De eerste editie van Weekend Food Awards kende een feillos verloop door de inzet van de vele koks en de organisatie achter de schermen. Aan de uitgang trof men slechts tevreden gezichten!

Pieter van Doveren

U vindt alle foto’s van de Weekend Food Award 2011 terug op onze Facebook pagina

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content