Met de 'Week van Groenten en Fruit' wil de organisatie de Belgen stimuleren om meer fruit en groenten te eten. Dit jaar gaat er speciale aandacht uit naar het kiezen voor gezonde snacks. De 'Week van Groenten en Fruit' loopt van 6 tot en met 12 mei 2013.

De 'Week van Groenten en Fruit' is een initiatief van de Belgische telers (veilingen) en handelaars, met de nodige Europese steun. Ambassadrice Kim Gevaert trapte in Antwerpen de actieweek af met de voorstelling van het kookboek 'Groenten en Fruit, da's de klok rond genieten'. Dit is tevens ook de titel van de nieuwe campagne, die mensen wil stimuleren om groenten en fruit te eten tijdens elk maaltijd van de dag. Vooral de snacks worden onder de aandacht gebracht. Op dat terrein valt er voor groenten en fruit nog heel wat terrein te winnen, aldus de initiatiefnemers.

Een hele week lang worden groeten en fruit op verschillende manieren in de kijker geplaatst. Op de website van All Day Long worden ook tal van prijzen weggegeven. Bij supermarktketens en kleinere handelaars staan er bovendien heel wat degustaties, productpromoties en wedstrijden op het programma.

Vanaf 15 mei ligt er ook een nieuw kookboek in de winkel rond de eindeloze mogelijkheden om bereidingen te maken met groenten en fruit. Er staan recepten in van onder meer Peter Goossens, Roger Van Damme en Johan Segers. (BELGA/LVR)

Met de 'Week van Groenten en Fruit' wil de organisatie de Belgen stimuleren om meer fruit en groenten te eten. Dit jaar gaat er speciale aandacht uit naar het kiezen voor gezonde snacks. De 'Week van Groenten en Fruit' loopt van 6 tot en met 12 mei 2013. De 'Week van Groenten en Fruit' is een initiatief van de Belgische telers (veilingen) en handelaars, met de nodige Europese steun. Ambassadrice Kim Gevaert trapte in Antwerpen de actieweek af met de voorstelling van het kookboek 'Groenten en Fruit, da's de klok rond genieten'. Dit is tevens ook de titel van de nieuwe campagne, die mensen wil stimuleren om groenten en fruit te eten tijdens elk maaltijd van de dag. Vooral de snacks worden onder de aandacht gebracht. Op dat terrein valt er voor groenten en fruit nog heel wat terrein te winnen, aldus de initiatiefnemers. Een hele week lang worden groeten en fruit op verschillende manieren in de kijker geplaatst. Op de website van All Day Long worden ook tal van prijzen weggegeven. Bij supermarktketens en kleinere handelaars staan er bovendien heel wat degustaties, productpromoties en wedstrijden op het programma. Vanaf 15 mei ligt er ook een nieuw kookboek in de winkel rond de eindeloze mogelijkheden om bereidingen te maken met groenten en fruit. Er staan recepten in van onder meer Peter Goossens, Roger Van Damme en Johan Segers. (BELGA/LVR)