Week van de Voedselwacht plaatst duurzame voeding in de kijker

© Thinkstock

Scholieren uit 82 basisschoolklassen in Vlaanderen en Brussel zullen van maandag 31 maart tot vrijdag 4 april deelnemen aan de Week van de Voedselwacht.

Scholieren uit 82 basisschoolklassen in Vlaanderen en Brussel zullen van maandag 31 maart tot vrijdag 4 april deelnemen aan de Week van de Voedselwacht.

Met dat initiatief wordt de duurzame voeding gepromoot, zo blijkt uit een mededeling van de organisatoren.

In de 82 deelnemende klassen zullen volgende week activiteiten uitgevoerd worden waarbij de kinderen en hun directe omgeving actief betrokken worden bij de verschillende aspecten van duurzame voeding.

Zo zal chef-kok Seppe Nobels op maandag 31 maart een bezoek brengen aan de vrije basisschool Zandlaan in Nijlen. Hij zal samen met de kinderen een hoofdgerecht bereiden met de seizoen groenten uit de moestuin, die de leerlingen van het vijfde leerjaar een jaar lang hebben onderhouden.

Bijenhotel

Op dinsdag 1 april leggen de juffen en kinderen van de gesubsidieerde vrije kleuterschool in Vorselaar de eerste spreekwoordelijke steen van een bijenhotel. Het derde leerjaar van ’t Bieske in Gellik zal die week dan weer overschotten van groenten en fruit ophalen bij de buurtwinkel. Op school wordt de “oogst” omgetoverd tot lekkere hapjes en soep.

De Voedselwacht is een project van Vol-au-vent, de vzw die ook de Week van de Smaak organiseert. Het initiatief wordt ondersteund door de Nationale Loterij. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content