In de Anderlechtse Abattoir werd gestreden voor de ultieme versie van de brochette, in het kader van de Week van de Smaak. Tien teams namen deel aan de wedstrijd. Perzisch, vegetarisch, met een knipoog naar de zee, multicultureel met kip of lamsvlees; alle varianten op de klassieke brochette werden geproefd en geëvalueerd op smaak, uitzicht en originaliteit door het publiek én door een professionele jury onder leiding van David Martin, chef-kok van het Brusselse restauran La Paix.

Atelier Groot Eiland & Cosmos kwam als winnaar uit de bus. De 'beste brochette van Brussel' bestaat uit gemarineerde kippenvleugels, met gekonfijte pompoen en rijstballetjes. De vereniging ging naar huis met de 'Gouden Brochette', een juweel ontworpen door ontwerpduo Kimy Gringoire (Kim Mee Hye) en Alex Lejeune.

Grill Kanal werd georganiseerd door Vzw vol-au-vent in samenwerking met Platform Kanal in het kader van de Week van de Smaak en Brussel als Stad van de Smaak. Met het evenement wil de vzw focussen op de culturele en culinaire diversiteit van de hoofdstad en mensen samenbrengen rond smaak. (DB)

In de Anderlechtse Abattoir werd gestreden voor de ultieme versie van de brochette, in het kader van de Week van de Smaak. Tien teams namen deel aan de wedstrijd. Perzisch, vegetarisch, met een knipoog naar de zee, multicultureel met kip of lamsvlees; alle varianten op de klassieke brochette werden geproefd en geëvalueerd op smaak, uitzicht en originaliteit door het publiek én door een professionele jury onder leiding van David Martin, chef-kok van het Brusselse restauran La Paix. Atelier Groot Eiland & Cosmos kwam als winnaar uit de bus. De 'beste brochette van Brussel' bestaat uit gemarineerde kippenvleugels, met gekonfijte pompoen en rijstballetjes. De vereniging ging naar huis met de 'Gouden Brochette', een juweel ontworpen door ontwerpduo Kimy Gringoire (Kim Mee Hye) en Alex Lejeune. Grill Kanal werd georganiseerd door Vzw vol-au-vent in samenwerking met Platform Kanal in het kader van de Week van de Smaak en Brussel als Stad van de Smaak. Met het evenement wil de vzw focussen op de culturele en culinaire diversiteit van de hoofdstad en mensen samenbrengen rond smaak. (DB)