Week van de Smaak heeft dit jaar als thema “De smaak van toen”

© iStockphoto

De lustrumeditie van De Week van de Smaak neemt opnieuw ‘De smaak van toen’ als thema.

Voor de tiende editie van de Week van de Smaak grijpt de organisatie vzw Vol-au-vent terug naar “De smaak van toen”. Het thema bouwt verder op dat van vorig jaar. De lustrumeditie vindt dit jaar plaats van 10 tot 20 november, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Die werd feestelijk afgetrapt in het Huis van de Voeding in Roeselare.

Deze editie van de Week van de Smaak staat in het teken van “De smaak van toen”. “Van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten”, zegt Vol-au-vent.

De organisatie organiseert tijdens die tiendaagse meer dan 240 activiteiten in Vlaanderen en Brussel. Zo kunnen culinaire genieters tijdens deze Week van de Smaak onder meer “Ouderwets lekker(s)” gaan eten in Leuven, zich culinair laten verwennen tijdens de “Film for foodies” in Borgerhout, historische ijsdesserts leren maken in Evere of de creatieve recepten van aan het Westfront in Nieuwpoort uit de Eerste Wereldoorlog proeven.

Er zijn dit jaar ook evenementen uitgewerkt op maat van kinderen en hun ouders. Het is maar een kleine greep uit tal van georganiseerd door gemeenten, scholen of verenigingen. Zij moesten op voorhand hun project inschrijven. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content