Week van de smaak grijpt naar ‘vergETEN’ smaken

© /

De smakelijkste week van het jaar is uit de startblokken. Thema is ‘vergETEN’, waarmee de initiatiefnemers oude tradities willen herontdekken.

De week van de smaak, die woensdag in Roeselare feestelijk werd ingezet, loopt nog tot 22 november. Foodblogger Louise De Brabandere is het boegbeeld. Met dit thema wil de week van de smaak oude tradities nieuw leven inblazen. “Niet uit nostalgie, wel om inspiratie op te doen voor nieuwe eetavonturen. Het beste van vroeger voor een beter, en lekkerder nu”, aldus de organisatie.

De centrale actie is “Tafel24”, die draait rond samen eten en ambachtelijke creativiteit. Het gaat om één tafel, met 24 tafelgenoten op vijf gastlocaties en veel publieksactiviteiten. De gastlocaties zijn het Vlaams Huis van de Voeding in Roeselare, de Bogaerdenkapel in Brugge, het Design museum in Gent, C-Mine in Genk en de Design Vlaanderen Galerie in Brussel.

Het startschot werd woensdag gegeven in Roeselare met “De smaak van toen”, een zoektocht en ontwerpwedstrijd van vzw Vol-au-vent naar nieuwe eetconcepten voor ouderen. Daarmee worden productontwikkelaars, chef-koks, fooddesigners, voedingsbedrijven en studenten aangespoord om mee te doen aan dit concept. Ouderen hebben vaak te kampen met sociaal isolement, slikproblemen of een achteruitgaand smaakvermogen, en daar wil de wedstrijd iets aan doen. In oktober 2016 worden de winnende concepten voorgesteld.

Klik hier voor alle info en de ruim vierhonderd activiteiten van de deelnemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content