36.000 potten, zoveel Oxfam-choco wil de Fair Trade-organisatie zaterdag uitdelen. Net als vorig jaar nodigt ze bestaande en potentiële klanten uit in haar winkels om kennis te komen maken met haar aanbod. Vorig jaar mochten mensen lege koffiepakjes komen ruilen voor eerlijke koffie, dit jaar geldt een gelijkaardige actie voor lege potten choco van gelijk welk merk.

Tijdens deze Week van de Fair Trade stond cacao centraal. De schaduwkant van chocolade is al decennialang gekend bij bedrijven en overheden, maar ondanks die erkenning nemen kinderarbeid en ontbossing niet af. De grondoorzaak van die problemen wordt namelijk niet aangepakt, en dat is de extreme armoede waarin boeren leven.

36.000 potten, zoveel Oxfam-choco wil de Fair Trade-organisatie zaterdag uitdelen. Net als vorig jaar nodigt ze bestaande en potentiële klanten uit in haar winkels om kennis te komen maken met haar aanbod. Vorig jaar mochten mensen lege koffiepakjes komen ruilen voor eerlijke koffie, dit jaar geldt een gelijkaardige actie voor lege potten choco van gelijk welk merk.Tijdens deze Week van de Fair Trade stond cacao centraal. De schaduwkant van chocolade is al decennialang gekend bij bedrijven en overheden, maar ondanks die erkenning nemen kinderarbeid en ontbossing niet af. De grondoorzaak van die problemen wordt namelijk niet aangepakt, en dat is de extreme armoede waarin boeren leven.