Webshop Localicious brengt lokale producten aan huis

© .

Lokale producten aan huis laten komen via een handig webshopsysteem: het klinkt als een verre korte-ketendroom, maar is wel al een beetje werkelijkheid. Voorlopig is Localicious actief in de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen, al snel is uitbreiding gepland naar Leuven en Gent.

Onlangs lanceerde de in Antwerpen wonende West-Vlaamse Karen Feys haar Localicious, een concept waarmee ze drukbezette mensen wil helpen om bewust te eten. Haar doelpubliek: tweeverdieners die wel bewust willen consumeren, maar niet de tijd hebben om al hun producten bij verschillende boeren en winkels te gaan halen.

‘Supermarkt vervangen’

Via Localicious kan je bij meer dan 14 verschillende leveranciers ecologische en lokale producten kopen. Het resultaat: verse, seizoensgebonden en duurzame inkopen. Het aanbod van Localicious is veel ruimer dan enkel groenten en fruit. Je vindt er naast vis en vlees en zuivel ook verzorgingsproducten, allerhande dranken, koffie, brood en chocolade. Enige voorwaarde voor de producten is dat ze lokaal zijn geproduceerd of gekweekt.

‘Het is de bedoeling op termijn de supermarkt volledig te kunnen vervangen’, zo licht Feys haar initiatief toe. ‘Daarom ben ik voortdurend op zoek naar lokale leveranciers van zowel food als non-food. Van toiletpapier tot kuisproducten, Localicious wil voor elk product een lokaal alternatief kunnen voorstellen.’

Praktisch

Localicious is al actief in de provincies West-Vlaanderen en Antwerpen. Binnenkort volgen Leuven en Gent en zijn er ook samenwerkingen met allerhande bedrijven. De prijzen zijn vergelijkbaar met supermarktprijzen.

Voor een levering vanaf 45 euro betaal je 4,5 euro leveringskosten. Wat je vandaag bestelt, wordt morgen geleverd. Je kan zelf een tijdsslot van levering kiezen. Vanaf 99 euro is de levering gratis.

www.localicious.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content