‘We voelen ons meer aangetrokken tot mensen met dezelfde culinaire voorkeuren’

© Knorr

Blind getrouwd of niet, een nieuw onderzoek toont aan dat de liefde van man én vrouw door de maag gaat. Smaak is een belangrijke bepaler voor het slagen van relaties.

De enquête, die werd uitgevoerd in opdracht van Knorr, werd voorgelegd aan 12.000 mensen uit 12 landen. Het onderzoek peilde naar hoe bepalend smaak in ons leven is. Maar liefst 70% van de ondervraagden oordeelde dat smaak erg belangrijk is in hun leven. 3 op 4 van de respondenten zei zelfs zich meer aangetrokken te voelen tot mensen met dezelfde smaak.

Een derde vreesde zelfs voor de romantische toekomst van een relatie mocht hun partner niet dezelfde voorkeuren hebben op het vlak van smaak. Wanneer een date een gerecht bestelt waarvoor de andere zijn/haar neus optrekt, dan is dat ook voor een derde een afknapper.

Smaak blijkt ook erg belangrijk te zijn, algemeen gezien. De ondervraagden hadden heel wat over om hun smaak te behouden. Maar liefst 75% zou sociale media opgeven, 58% een succesvolle carrière en 48% seks in ruil voor smaak.

Knorr koppelt aan dit onderzoek een eigen campagne om je smaakprofiel te bepalen. Daarnaast is er ook een leuk filmpje waarin singles gekoppeld worden op basis van hun smaakprofiel. Misschien een idee voor het volgend seizoen van Blind getrouwd? (AB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content