Wat Woodstock te maken heeft met granola

© Getty Images/iStockphoto

Wat granola en vers fruit met wat yoghurt: voor heel wat mensen hun dagelijks ontbijt. Maar van waar komt die granola eigenlijk? En hoe heeft Woodstock in hemelsnaam een rol gespeeld? Great Big Story zocht het voor je uit.

Het verhaal van granola begint al in de late 19e eeuw. Toen begon ene Dr. James Caleb Jackson van gezondheidsspa Jackson Sanitarium de graanmengeling ‘granula’ te maken. Ook muesli werd in diezelfde periode populair, maar werd traditioneel noch gebakken noch gezoet. Toen het product steeds meer geliefd werd, sprong ook Kellogg’s op de kar, maar om juridische problemen te vermijden, koos het bedrijf voor de naam granola. De krokante mengeling beleefde kortstondig zijn hoogdagen, maar raakte daarna in de vergetelheid. Tot de jaren ’60 van deze eeuw, want toen verzamelde een enorme groep hongerige hippies in het Amerikaanse plaatsje Bethel.

De organisatoren van Woodstock hadden gehoopt op 200.000 aanwezigen, het werden er 400.000. In allerijl moesten er allerlei initiatieven uit de grond worden gestampt om al die aanwezigen te kunnen voeden. De organisatie schakelde Hugh Romney van de Hog Farm in en de rest is geschiedenis.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zelf aan de slag met granola? Probeer dan eens dit recept: Granola met quinoa, kokos en vers fruit

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content