Wat kan je aanvangen met kruidensteeltjes in de keuken?

© .

Wanneer je de groene blaadjes van verse tuinkruiden ritst, blijven de steeltjes beduusd achter. Wat kan je aanvangen met deze gepluimde takjes?

1. Gooi ze in een stoofpotje

Takjes van peterselie, rozemarijn, tijm, koriander of basilicum doen het prima als smaakmaker in een stoofpotje. Laat ze meepruttelen en vis ze er voor het serveren weer uit. Handig als je ze met een stukje keukentouw samenbindt, zo haal je ze allemaal in één keer uit de pot.

2. Draai ze in een salsa verde

De zachte takjes van dille, peterselie en basilicum zijn perfect om een zomerse salsa verde mee te maken. Stop ze in de keukenrobot, samen met wat olijfolie, look en citroensap. Kappertjes of ansjovis geven wat extra pit. Kruid met peper en zout en mix tot een lopende saus die heerlijk is bij gegrilde vis of groenten.

3. Geef azijn een smaakje

Stop de steeltjes van groene kruiden in een pot banale azijn om ‘m om te toveren tot een geïnfuseerde kruidenazijn. Filter de takjes eruit na een week, als ze de meeste smaak hebben afgegeven, of laat ze in de azijn ronddobberen als decoratief element.

TIP de steeltjes van munt zijn draderig en bitter, die kan je dus beter maar niet proberen te redden van de composthoop.

Partner Content