Wat je liever niet wou weten over je eten
Gerookte zalm heeft dat mooi roze kleurtje niet vanzelf: er gaat een laag kleurstof over. Net als bij kip overigens. En bij elk ander vlees.
Een analyse.
Pamela Anderson kloeg bracht deze week het productieproces van ganzenlever nog eens in the picture. Heel erg netjes is dat niet.
De porties in fastfoodrestaurants worden steeds groter en groter.
De productie van rundsvlees weegt zwaar door op onze planeet.
Dit is kippensoep. Tenminste, als je een blik ontleedt en alle bestanddelen netjes naast elkaar legt.
Een betere naam voor dergelijke voorverpakte sneetjes kaas zou ‘kaasachtig’ zijn, want ze bestaan voor maar de helft uit echte kaas. De rest zijn chemische additieven en smaakstoffen.
Wij gaan nog heel wat rondjes mogen gaan lopen.
Het overgrote deel van voedsel in supermarkten wereldwijd wordt geproduceerd door tien bedrijven. Zij worden gedreven door winst maken en beter worden dan de andere negen. Een strijd die voor de consument niet altijd even mooi uitdraait.
Zelfs wie gezond probeert te eten, ontsnapt niet altijd aan bedrieglijke ingrediënten. De veenbessen van Albert Heijn kwamen dit jaar als twijfelachtige winnaar uit de bus bij de verkiezing van de Gouden Windeieren. De reden? Het product wordt geprofileerd als ‘superfood’, maar bevat maar liefst 68% siroop. Toegevoegde suiker, dus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier