1. Mosselwijn
Droge witte wijn. Niet te ingewikkeld of te zwaar, en zonder houtrijping, want anders proef je de delicate smaak van de mossel niet meer: Franse muscadet, entre-deux-mers, bergerac, of pinot blanc. Italiaanse soave, verdicchio en orvieto en de Spaanse albarino. Droge manzanilla en fino sherry smaken er ook verrassend goed bij, of de wat vollere Zuid-Afrikaanse chenin blanc. Hoe puurder de smaak, hoe puurder de wijn.

2. Mosselcider
Ook heerlijk bij mosselen: cider. Een goed glas gekoelde cider (appelwijn) kan zich meten met wijn, is wat lichter in alcohol en heeft een heerlijke boerse, fruitige appelsmaak. Als je de mosselen ook kookt in cider en er stukjes granny smith bij doet of ze gratineert met roquefort, is de combinatie helemaal om te smullen.

3. Mosselbier
En dan is er natuurlijk bier; een heel goede partner. Probeer eens een speciaal bier zoals Grimbergen Dubbel of abdijbier, zeker als de mosselen ook in dit bier worden gekookt. Maar een fris witbiertje of gewoon tapbier past er ook prima bij.

1. Mosselwijn Droge witte wijn. Niet te ingewikkeld of te zwaar, en zonder houtrijping, want anders proef je de delicate smaak van de mossel niet meer: Franse muscadet, entre-deux-mers, bergerac, of pinot blanc. Italiaanse soave, verdicchio en orvieto en de Spaanse albarino. Droge manzanilla en fino sherry smaken er ook verrassend goed bij, of de wat vollere Zuid-Afrikaanse chenin blanc. Hoe puurder de smaak, hoe puurder de wijn. 2. Mosselcider Ook heerlijk bij mosselen: cider. Een goed glas gekoelde cider (appelwijn) kan zich meten met wijn, is wat lichter in alcohol en heeft een heerlijke boerse, fruitige appelsmaak. Als je de mosselen ook kookt in cider en er stukjes granny smith bij doet of ze gratineert met roquefort, is de combinatie helemaal om te smullen.3. Mosselbier En dan is er natuurlijk bier; een heel goede partner. Probeer eens een speciaal bier zoals Grimbergen Dubbel of abdijbier, zeker als de mosselen ook in dit bier worden gekookt. Maar een fris witbiertje of gewoon tapbier past er ook prima bij.