De jongste tien jaar is wijnbouw in Wallonië aan een heuse opmars bezig. Er zijn ongeveer 90 wijnboeren, van wie er een dertigtal hun wijn commercialiseren. De Waalse wijngaarden zijn goed voor 105 hectare en de productie was vorig jaar goed voor bijna een miljoen flessen. Dat is een verdubbeling op vijf jaar tijd.

Er zijn al verschillende Waalse "appellations", zoals de "Côtes de Sambre et Meuse", de "Vin de pays des jardins de Wallonie", de "Crémant de Wallonie" of de "Vin mousseux de qualité Wallonie". Collin voorziet een subsidie van 100.000 euro, verspreid over twee jaar. (Belga)

De jongste tien jaar is wijnbouw in Wallonië aan een heuse opmars bezig. Er zijn ongeveer 90 wijnboeren, van wie er een dertigtal hun wijn commercialiseren. De Waalse wijngaarden zijn goed voor 105 hectare en de productie was vorig jaar goed voor bijna een miljoen flessen. Dat is een verdubbeling op vijf jaar tijd. Er zijn al verschillende Waalse "appellations", zoals de "Côtes de Sambre et Meuse", de "Vin de pays des jardins de Wallonie", de "Crémant de Wallonie" of de "Vin mousseux de qualité Wallonie". Collin voorziet een subsidie van 100.000 euro, verspreid over twee jaar. (Belga)