Waarom chocolade als ontbijt een goed idee is

© iStock

Wij zijn voorstander van chocolade op elk moment van de dag, maar een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat chocolade als ontbijt je hersenen een echte boost kunnen geven.

Een studie, uitgevoerd door de Syracuse University in het oosten van de Verenigde Staten, toonde aan dat de consumptie van chocolade positief gelinkt was aan allerlei mentale opdrachten. De testpersonen ondergingen volgens Bustle allerlei testen om onder meer hun werkgeheugen en visueel geheugen op de proef te stellen.

De scores van mensen die minstens 1 keer per week chocolade consumeerden scoorden opmerkelijk beter dan wie zelden of nooit chocolade verorberde. Een eerdere studie van Harvard Medical School toonde bijvoorbeeld aan dat hun testpersonen (leeftijd tussen 67 en 77 jaar) met een slechte bloedcirculatie naar de hersenen hun geheugen en denkvermogen konden opkrikken door twee maal per dag warme chocolademelk te drinken. Hun bloeddoorstroming verbeterde met maar liefst 8.3%.

Het moet dus gezegd, chocolade kan je hersenactiviteit een stevige boost geven. Om je hoofd een kickstart te geven ’s ochtends kan een stukje zwarte chocolade dus zeker een goed idee zijn. Of gewoon omdat het lekker is.(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content