Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is

© LP

Van ontbijt voor champions op de camping tot kreeft, biofrieten en insecten op de wei. Best Kept Secret verwent niet alleen muziekfans, maar ook foodies aller landen. Zelfs festivalgangers met allergieën komen aan hun trekken. Best Kept Secret is een muziek- én foodtruckfestival om duimen en vingers bij af te likken.

Onze Belgische festivals kunnen nog heel wat leren van het best bewaarde geheim van Nederland. Wij zijn niet van het zwijgzame type en klappen dus uit de biecht. In de sfeerverslagen probeerden we alvast te vatten waarom Best Kept Secret zo uniek is, maar als we eerlijk zijn, komt het vooral neer op het ongelooflijk gevarieerde foodaanbod. Je telt er uiteraard een aardige duit voor neer, maar festivalfood is nooit goedkoop en op BKS krijg je tenminste waar voor je geld.

De Belgische festivals kunnen alvast beginnen met de foodtruck van Wim Ballieus Balls & Glory te boeken. De al dan niet vegetarische ballen van de Belg zorgden voor een heerlijke en volwaardige maaltijd op het festival en konden makkelijk met de handen gegeten worden. Overige tips verzamelden we hieronder.

Krachtvoer op de camping

’s Morgens begint de festivalganger zijn/haar dag op de camping bij de Breakfast Klub en Red Dog Society met een gevulde pannenkoek, eieren met spek, croissants, broodjes kaas, yoghurt met granola, versgeperst sinaasappelsap en een heerlijk geurend bakje troost. Energie opdoen voor de komende festivaldag was nog nooit zo simpel.

Voor de lunch, het vieruurtje en het avondmaal zijn de opties legio. Van een vettige hap tot een super gezond groentesapje: het kan allemaal op BKS. Wij probeerden zo veel mogelijk voor u uit zodat u volgend jaar weet wat te kiezen tijdens het festival.

Klassiekers met een twist

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is
© LP

Een festival zonder frieten zou triest zijn. Op BKS serveerden Friethoes en Pomms’ biologische frieten in puntzakken. Het doet pijn aan ons hart, maar deze Nederlandse frieten verpletterden die van het standaard Belgisch frietkot. Burgemeester, Just Like Your Mom en Grill ‘n’ Smoke BBQ zorgden voor de burgers op de festivalweide en deden dat met verve. Probeer zeker eens de beroemde Pulled Pork Cheeseburger van de laatstgenoemde foodtruck. U zal zich het niet beklagen.

Ook pizza past perfect op een muziekfestival. Het is makkelijk, lekker en vult goed. Wij probeerden die van Wood Pizza en gingen naar de pizzahemel.

Beestjes

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is
© LP

De meest originele stand was ongetwijfeld die van Bugzz. Hier proefden we het voedsel van de toekomst. Drie redenen waarom we vinden dat wormen en sprinkhanen perfect passen op een festival: de lekkere, notige smaak; het zit boordevol proteïnen en het is een duurzaam alternatief voor klassiek vlees. Op onze volgende barbecue serveren we knapperige sprinkhanen op een stokje, u weze gewaarschuwd.

Fresh & fruity

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is
© LP

Bij Buskruidkunnen vitaminen binnen gelepeld worden in de vorm van soep die zo lekker ruikt dat festivalgangers hun neus wel moeten volgen tot aan de kraam. Wie meer zin heeft in een frisse vorm van vitaminen kan de serre van Fruitlab Juices binnen slenteren en zelf fruit uitkiezen voor een heerlijk sapje of een verse sangria. Ook De Dames van het Verboden Fruit zorgen voor fruitige sapjes en limonades op BKS. Om helemaal mee te zijn met de huidige foodtrends kan je een groentesapje bestellen bij Sweetwheels Juices. Wij dronken een mix van paksoi, sinaasappel en komkommer en vonden opnieuw de energie om ons in het feestgedruis te begeven.

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is
© LP

Diep in de zee

Seafood op een festival? Waarom niet! De vis, schaal- en schelpdieren van Zijpe Stijl en Viswijf vormden het perfecte menu voor een picknick naast het meer van het evenementterrein. De kreeft van Zijpe Stijl is zo snel uitverkocht dat het alles behalve een goed bewaard geheim genoemd kan worden. Wie volgend jaar van deze lekkernij wil proeven, kan dus maar best op dag 1 aan de kraam staan aanschuiven. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Koffie met een hart

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is
© LP

Ook het schoenenlabel Toms sloeg de tent op op de festivalweide met een koffiebar. Voor iedere kop koffie of thee die ze verkochten tijdens het festival, schenkt het merk drinkbaar water aan noodlijdende regio’s. Dit specifieke concept bestaat al in Amerika, maar voorlopig nog niet in Europa. Het was dus de eerste keer dat we als Europeanen deel konden nemen aan het waterproject van Toms. Via een virtual reality-applicatie konden bezoekers ook een blik op het bredere werk van Toms werpen. Door middel van het One for One principe steunt Toms immers liefdadigheidsorganisaties als Save the Children en UNICEF en schenken ze schoenen aan vluchtelingen in nood.

Waarom Best Kept Secret hét muziekfestival voor foodies is
© LP

Genieten ondanks allergieën

Wat een verademing, op BKS kan je gezonde kost vinden waar je geen darmproblemen of dichtgesnoerde keek van krijgt. Wij probeerden de gluten- en lactosevrije brownie en cheesecake van Vrij Voedsel (De Laurier). In de brownie zat bovendien geen geraffineerde suiker, maar wel dadels, cranberries en agavesiroop. Even zoet en veel beter voor ons energielevel. Deze foodtruck heeft ook lekkere hartige snacks waar mensen met allergieën veilig van kunnen smullen. Ook vegetariërs en veganisten kunnen hun hartje ophalen op het festival. Keuze te over!

Enkele andere aanraders zijn de lookbroden (zo groot als een ufo) van Cooking Highlander, de biologische kapsalons van Sticky Fingers en de Mexicaanse tortilla’s van Kok au Van. U leest het al, op Best Kept Secret blijft niemand op z’n honger zitten.

Voor meer info bestkeptsecret.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content