Volkscafé ’t Kapiteintje maakt plaats voor Gents caféconcept

Op de plek waar voordien het volkse café ’t Kapiteintje werd ondergebracht, in hartje Brussel, opent de Gentse horecagigant Jo Bonte een nieuwe Bar Des Amis.

Met de sluiting van ’t Kapiteintje, in hartje Brussel, verloor de hoofdstad onlangs een van haar volksere cafés. De uitbaters hielden het vanwege hun gevorderde leeftijd voor bekeken. Op de locatie opent in het voorjaar Bar Des Amis, het Gents caféconcept dat naast meerdere vestigingen in de Arteveldestad ook adressen heeft in Brugge en Kortrijk. Dat meldt Brusselnieuws.be.

De Brusselse Katelijnestraat heeft er binnenkort een hip adres bij. De plek waar een tijd terug het volkse café ’t Kapiteintje nog lekkere stoempgerechten serveerde en voetbalwedstrijden van Anderlecht op het grote scherm vertoonde, wordt de nieuwe dada van Jo Bonte, de bekende Gentse cafébaas én organisator van Polé Polé.

Hij gaat er een nieuwe Bar Des Amis openen. Het wordt opnieuw een grootstedelijk, open en laagdrempelig café ‘waar mensen naar terugkeren en dat een meerwaarde biedt’, zegt hij aan FM Brussel. ‘Het concept zelf valt moeilijk te omlijnen. De vestigingen in Brugge, Kortrijk en Gent zijn telkens anders. De buurt en het pand in de Sint-Katelijnestraat zijn er in ieder geval perfect voor.’

Eerst wordt het interieur van de zaak grondig onderhanden genomen. De renovatiewerken zijn intussen van start gegaan. Het nieuwe café zou op 21 maart de deuren openen.

Bonte zette in 1990 zijn eerste stappen in de cafébranche. Hij opende toen zijn eerste Polé Polé-café in Gent, op de hoek van de Sint-Pietersnieuwstraat en de Plateaustraat. Afgelopen zomer opende hij met de pop-upbar Bar du Port zijn tiende café. De tijdelijke zomerbar werd ondergebracht in het bekende gebouw De Bank op de Gentse Korenmarkt. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content