De rode linzen maken deze soep van de Zweedse kookboekenschrijfster en foodcolumniste Caroline Hofberg voedzaam en romig. Schep er op het laatste moment wat Turkse yoghurt en gehakte koriander op om de soep helemaal af te maken.

Recept wortel-linzensoep

Tia Borgsmidt & Ove Lindfors
© Tia Borgsmidt & Ove Lindfors

Voor 4:

300 g wortels

1 ui

2 teentjes knoflook

olijfolie

1/2 el kerrie

1 l groentebouillon

180 g rode linzen

200 ml wortelsap

1 el citroensap

grof zeezout

versgemalen peper

Voor erbij :

Turkse yoghurt

verse koriander

Bereidingswijze:

Schraap de wortels schoon, snij in stukken. Pel en snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan, fruit de wortels, ui en knoflook enkele minuten. Voeg aan het eind de kerrie toe, bak kort mee. Voeg de bouillon en linzen toe. Dek af en laat de wortels 15-20 minuten koken, tot ze zacht zijn.

Doe het wortel- en citroensap erbij. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verhit de soep opnieuw en breng op smaak met zout en peper.

(Werk eventueel af met blokjes spek)

(recept uit 'Warme Winterkeuken' van Caroline Hofberg)

De rode linzen maken deze soep van de Zweedse kookboekenschrijfster en foodcolumniste Caroline Hofberg voedzaam en romig. Schep er op het laatste moment wat Turkse yoghurt en gehakte koriander op om de soep helemaal af te maken.(recept uit 'Warme Winterkeuken' van Caroline Hofberg)