Gent lanceerde de voorbije zes jaar talrijke projecten die het voedselsysteem helpen verduurzamen. Zowel burgers als lokale actoren werden daar nauw bij betrokken. 'Gent en Garde' bracht enerzijds kleinschalige initiatieven op gang, maar ook meer structurele wijzigingen in het voedselsysteem.

Daar krijgt de stad nu internationale erkenning voor. Tijdens de klimaatconferentie in Madrid won Gent en Garde het immers van de veertien andere laureaten. Toch kregen ook zij nog een mooie vermelding: 'Elk van de projecten is een licht die ons begeleidt naar een betere toekomst', zei Patricia Espinosa, algemeen secretaris bij de VN voor klimaatverandering.

Gent lanceerde de voorbije zes jaar talrijke projecten die het voedselsysteem helpen verduurzamen. Zowel burgers als lokale actoren werden daar nauw bij betrokken. 'Gent en Garde' bracht enerzijds kleinschalige initiatieven op gang, maar ook meer structurele wijzigingen in het voedselsysteem. Daar krijgt de stad nu internationale erkenning voor. Tijdens de klimaatconferentie in Madrid won Gent en Garde het immers van de veertien andere laureaten. Toch kregen ook zij nog een mooie vermelding: 'Elk van de projecten is een licht die ons begeleidt naar een betere toekomst', zei Patricia Espinosa, algemeen secretaris bij de VN voor klimaatverandering.