Foodies en bon vivants hebben van 8 tot en met 23 oktober afspraak in de Brusselse expohallen voor het Voedingssalon, dé beurs over gastronomie, welzijn en comfort. Dit jaar is Italië het gastland. Denk aan pasta, pizza, gnocchi, polenta, bruschetta. Zestien dagen lang wordt de Italiaanse keuken volledig blootgelegd en ontdek je haar rijke eetcultuur.

Naar jaarlijkse gewoonte staat de succesvolle formule van het interactieve Degustatietheater centraal. Topchef en tv-celebrity Wout Bru geeft er onder meer een initiatie cucina italiana en toont hoe je de perfecte Italiaanse risotto maakt.

Er zijn ook tal van kookworkshops voorzien in het Bakkers- en Dessertentheater, dat focust op de heerlijke Italiaanse nagerechten zoals panna cotta en tiramisu. Nieuw dit jaar zijn de Coffee & Tea Time-zone; de Health Village, waar je terecht kunt voor gezonde tips en tricks; en de Sampling Corner, waar gratis staaltjes van nieuwe producten worden uitgedeeld.

Wie meer wil dan enkel gastronomie, kan terecht in de zones gewijd aan wonen en binnenhuisinrichting, en de standen en animaties rond mode en accessoires.

Er worden 150 000 bezoekers verwacht. (DB) Voedingssalon 2011, 8/10-23/10/2011 Brussels Expo, Belgiëplein 1, 1020 Brussel. Volwassenen betalen 8 euro. Kinderen onder 12 jaar: gratis.

Foodies en bon vivants hebben van 8 tot en met 23 oktober afspraak in de Brusselse expohallen voor het Voedingssalon, dé beurs over gastronomie, welzijn en comfort. Dit jaar is Italië het gastland. Denk aan pasta, pizza, gnocchi, polenta, bruschetta. Zestien dagen lang wordt de Italiaanse keuken volledig blootgelegd en ontdek je haar rijke eetcultuur. Naar jaarlijkse gewoonte staat de succesvolle formule van het interactieve Degustatietheater centraal. Topchef en tv-celebrity Wout Bru geeft er onder meer een initiatie cucina italiana en toont hoe je de perfecte Italiaanse risotto maakt. Er zijn ook tal van kookworkshops voorzien in het Bakkers- en Dessertentheater, dat focust op de heerlijke Italiaanse nagerechten zoals panna cotta en tiramisu. Nieuw dit jaar zijn de Coffee & Tea Time-zone; de Health Village, waar je terecht kunt voor gezonde tips en tricks; en de Sampling Corner, waar gratis staaltjes van nieuwe producten worden uitgedeeld. Wie meer wil dan enkel gastronomie, kan terecht in de zones gewijd aan wonen en binnenhuisinrichting, en de standen en animaties rond mode en accessoires. Er worden 150 000 bezoekers verwacht. (DB) Voedingssalon 2011, 8/10-23/10/2011 Brussels Expo, Belgiëplein 1, 1020 Brussel. Volwassenen betalen 8 euro. Kinderen onder 12 jaar: gratis.