Voedingssalon in Brussel van start gegaan

© iStockphoto

Op de Heizel in Brussel zijn de deuren opengegaan van de 86ste editie van het voedingssalon. Veertien dagen lang kunnen bezoekers op ‘de grootste markt van België’ terecht voor kookwedstrijden, shows en kookateliers of gewoon om te proeven.

Het Voedingssalon vindt tot en met 25 oktober plaats in paleizen 4,5 en 8 van Brussels Expo. In paleis 8 bieden vijf scholen drie dagen lang een prestigieus menu met voor-, hoofd- en nagerecht aan voor 25 euro. De kookshows worden gehouden in een pop-uprestaurant met brede glazen wanden en een open zaal, zodat iedereen het spektakel kan volgen.

Het salon wil een trekker zijn om de culinaire wereld en al haar actoren te eren. Daarom worden enkele bedreigde beroepen of ambachten dit jaar extra in de verf gezet, zoals de bakkers en de slagers. Ook de nieuwe trends ontbreken niet. Zo stellen in paleis 5 veertien food trucks een culinair parcours voor in de streetfoodzone. Op het menu: bagels, pannenkoeken, hamburgers maar ook insecten. Verder vindt de bezoeker op het voedingssalon een Vietnamees dorp, een bierbar met meer dan 200 Belgische bieren, een atelier rond suiker en marsepein en een atelier rond koffie, thee en chocolade.

De vorige edities van het voedingssalon kregen gemiddeld zowat 130.000 bezoekers over de vloer. Een toegangsticket kost 10 euro, of 5 euro voor wie online bestelt.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content