Voedingssalon biedt meer dan voeding

© G.F.

Vanochtend heeft het Voedingssalon voor de 87ste maal de deuren geopend voor het publiek. Wie Voedingssalon zegt, dankt aan eten en koken, maar ook mode en beaty hebben een plekje veroverd.

“Alle sectoren staan deze keer door elkaar gemengd op het Voedingssalon. We willen het echt op een gezellige overdekte markt doen lijken. Je hebt er van alles wat, zoals bijvoorbeeld een Marokkaans dorp waar je de sfeer van Marrakesh kan opsnuiven”, zegt Dominique Trocmé van het Voedingssalon.

De beurs is een ware melting pot van producten, diensten en animatie.

  • In het Hoppepaleis (paleis 8) worden meer dan 250 Belgische biersoorten geschonken, van pils en trappist tot witbier en kriek.
  • In het Cooking Theatre zetten chef-koks Albert Verdeyen en Marc Costers hun beste beentje voor. De beste manier om inspiratie op te doen en om de culinaire trucjes van professionals te ontdekken. Elke dag staan er 4 kookdemonstraties op het programma. Kijken en proeven is de boodschap!
  • Het Marokkaans dorp ademt de sfeer van een sprookje uit duizend en één nacht : een prachtige berber tent met een authentiek thee salon , een uitgebreid assortiment aan thee en kruiden, een food truck en zalige verwenproducten op basis van Argan olie.
  • In paleis 5 vormen 10 Food trucks een Street Food Zone. De “streetchefs” laten zien dat een snelle hap ook vernieuwend en kwalitatief kan zijn. Wie Street Food zegt, zegt diversiteit! Bagels, pannenkoeken, hamburgers, thaise, mexicaanse, maar ook libanese lekkernijen staan op het menu! Kortom voor elk wat wils!
  • Zin in een nieuwe haarsnit aan een spotprijsje? Afspraak in het Kappersatelier in de Patio bij de kappersschool van Elsene!

Praktisch

Het 87ste Voedingssalon, nog tot zondag 23 oktober van 10u tot 18u in Brussels Expo. Voor meer informatie: www.voedingssalon.be

Kids zone: op woensdagmiddag (12u30 – 18u) en tijdens het weekend (10u – 18u) kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar hun hartje ophalen in de Kids Zone in Paleis 5.

Nocturne: om het weekend goed in te zetten is de beurs op vrijdag 21 oktober geopend tot 20u en gratis toegankelijk tussen 16u en 20u.

Ingang: € 10 aan de kassa. Korting van € 5 op ieder ticket dat online werd gereserveerd (via voedingssalon.be) met één gratis goodiebag per bestelling (zolang de voorraad strekt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content