Het VN-voedselagentschap roept mensen in het kader van de feestdagen op om toch op de voedselconsumptie te letten. De verspilling is 'excessief' en 'vertegenwoordigt evenzeer een verspilling van arbeid, water, energie, grondstoffen en andere middelen die gebruikt worden om het voedsel te produceren', klinkt het. In België wordt de jaarlijkse voedselverspilling op 3,6 miljoen ton geschat, of 345 kg per persoon per jaar.

'Onthoud tijdens de feesten dat over voldoende voedsel beschikken een privilege is', zegt het FAO. 'Maak van geen voedsel verspillen je goede voornemen voor het nieuwe jaar.' De organisatie geeft daarvoor ook enkele praktische tips op haar website. Zo verspillen mensen minder als ze hun maaltijd op voorhand plannen en restjes gebruiken.

Het VN-voedselagentschap roept mensen in het kader van de feestdagen op om toch op de voedselconsumptie te letten. De verspilling is 'excessief' en 'vertegenwoordigt evenzeer een verspilling van arbeid, water, energie, grondstoffen en andere middelen die gebruikt worden om het voedsel te produceren', klinkt het. In België wordt de jaarlijkse voedselverspilling op 3,6 miljoen ton geschat, of 345 kg per persoon per jaar. 'Onthoud tijdens de feesten dat over voldoende voedsel beschikken een privilege is', zegt het FAO. 'Maak van geen voedsel verspillen je goede voornemen voor het nieuwe jaar.' De organisatie geeft daarvoor ook enkele praktische tips op haar website. Zo verspillen mensen minder als ze hun maaltijd op voorhand plannen en restjes gebruiken.