Vlaamse chef kookt in The National Gallery

Topchef Matthieu Beudaert gaat tijdelijk aan de slag in het restaurant van het Londense museum.

Tot 31 mei sieren Vlaamse gerechten de menukaart van het museumrestaurant van The National Gallery in Londen. Voor de samenstelling van het ‘Flanders menu’ werd de beloftevolle Matthieu Beudaert (restaurant Tables d’Amis, in Kortrijk) geselecteerd. Aanleiding is de tentoonstelling over de Vlaamse Renaissance schilder Jan Gossaert.

Met de aanstelling van Matthieu Beudaert in het restaurant van het alomgekende museum staat de Vlaamse gastronomie drie maanden lang in de internationale belangstelling. ‘Wat we willen brengen is een levendig, dynamisch beeld van klassieke streekgerechten, eigen aan ‘ons’, maar onderhuids altijd gelinkt aan diverse invloeden vanuit het Noorden en het Zuiden’, aldus de jonge Kortrijkse chef.

Op het menu staan eigentijdse versies van Vlaamse klassiekers, zoals karnemelkstampers, verloren brood en hutsepot, waarin onder meer grijze garnalen, Torhoutse mosterd van Wostyn en oud bruin bier van Petrus worden verwerkt.

David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content