Vincent Denis is ‘Eerste kok van België 2014’

Vincent Denis van restaurant L’Eveil des Sens wint de prestigieuze titel van ‘Eerste kok van België 2014’. Grégory Van Acker is de ‘Eerste sommelier’.

Vincent Denis werd verkozen tot “Eerste kok van België 2014”. Dat is een van de meeste prestigieuze kookprijzen van ons land. De finale werd gehouden in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie in Brugge.

Denis is chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul. Hij won vrij afgetekend de competitie waarin vijf finalisten streefden naar de titel. “Nochtans lag het niveau bijzonder hoog”, aldus perswoordvoerder Yves Panneels. Hij volgt Zomergemnaar Sam Van Houcke op die vorig jaar de beste was.

De andere kok-finalisten waren Kevin Lejeune (La Paix, Anderlecht), Dany Lombart (chef Le Mayence, Charleroi), Pieterjan Rosseel uit Diksmuide en Glenn Verhasselt (’t Stoveke, Strombeek-Bever). Zij kregen de opdracht dikke lende van zuigkalf, rog en een dessert veertien keer klaar te maken. Een technische en degustatiejury moesten zich over de borden en de bereidingen buigen.

De organisatie van dit concours komt op naam van de Gastronomische Club Prosper Montagné die deze wedstrijd al houdt sinds 1954. Sinds 2009 is deze wedstrijd officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand. Doel van de organisatoren is om talent te stimuleren en de Belgische gastronomie te verdedigen en promoten.

Op het programma stond ook de verkiezing van “Eerste Sommelier van België 2014”. Die titel ging naar Grégory Van Acker. Hij werkt in De Lijsterbes in Berlare en stond al voor de tweede keer in de finale. Dries Corneillie (Hertog Jan, Brugge St. Michiels), Benoit Coudere (De Karmeliet, Brugge), Francis Vandierendonck (Casino Knokke), Hendrik Verniers (Ten Bogaerde, Koksijde) waren de andere kandidaten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content