Vegetarisch nieuwe stijl Na twee jaar onderzoek voltooide de Britse culinaire auteur Nicola Graimes Vegetarisch nieuwe stijl, een boek met 200 gevarieerde recepten voor avontuurlijke vegetariërs die graag spelen met smaak, kleur en textuur.

Kosmos. 19,95 euro. Champignons à la carte Het royaal geïllustreerde kookboek Champignons à la Carte van sommelier en paddenstoelenfreak Philippe Emanuelli (oprichter van het Brusselse paddenstoelenrestaurant Café des Spores) omvat gerechten als zuurkool met shiitake, zuigkalfswangetjes met morieljes, crumble van anijschampignons en lasagne met cantharellen.

Lannoo. 24,99 euro.

Mijn Pure keuken Volop genieten en toch slank luidt de ondertitel van Mijn Pure Keuken 2 van Pascale Naessens. Als model vocht ze met haar eetgewoonten, later ontwikkelde ze eenvoudige en vaak mediterraans geïnspireerde gerechten met respect voor lichaam en lijn. De nadruk ligt op feestelijke gerechten voor alle seizoenen.

Lannoo. 24,99 euro.

Zilte Klei Edwin en Blanche Vinke baten samen het Zeeuwse toprestaurant De Kromme Watergang uit. Hun tweede kookboek handelt over de natuur, de mensen en de kookkunst rond Slijkplaat, met indringende foto's van Willy Lippens. Ook niet-alledaagse producten als schardijn of postekop en de bijzondere creaties van Vinke komen aan bod.

Uitgegeven in eigen beheer via Vinke Holding. 67 euro.

Vegetarisch nieuwe stijl Na twee jaar onderzoek voltooide de Britse culinaire auteur Nicola Graimes Vegetarisch nieuwe stijl, een boek met 200 gevarieerde recepten voor avontuurlijke vegetariërs die graag spelen met smaak, kleur en textuur. Kosmos. 19,95 euro. Champignons à la carte Het royaal geïllustreerde kookboek Champignons à la Carte van sommelier en paddenstoelenfreak Philippe Emanuelli (oprichter van het Brusselse paddenstoelenrestaurant Café des Spores) omvat gerechten als zuurkool met shiitake, zuigkalfswangetjes met morieljes, crumble van anijschampignons en lasagne met cantharellen. Lannoo. 24,99 euro.Mijn Pure keuken Volop genieten en toch slank luidt de ondertitel van Mijn Pure Keuken 2 van Pascale Naessens. Als model vocht ze met haar eetgewoonten, later ontwikkelde ze eenvoudige en vaak mediterraans geïnspireerde gerechten met respect voor lichaam en lijn. De nadruk ligt op feestelijke gerechten voor alle seizoenen. Lannoo. 24,99 euro.Zilte Klei Edwin en Blanche Vinke baten samen het Zeeuwse toprestaurant De Kromme Watergang uit. Hun tweede kookboek handelt over de natuur, de mensen en de kookkunst rond Slijkplaat, met indringende foto's van Willy Lippens. Ook niet-alledaagse producten als schardijn of postekop en de bijzondere creaties van Vinke komen aan bod. Uitgegeven in eigen beheer via Vinke Holding. 67 euro.