Naast het Chicago Café hebben ook de Monk, Kaffabar en Bar Recyclart zich geëngageerd om jonge ouders en hun baby's te ontvangen. Daarvoor kregen ze van expertisecentrum Volle Maan een pakket met onder meer een borstvoedingskussen en tetradoeken. Daarnaast zorgen de cafés ook voor een verschoningshoekje en een warm onthaal. De kleine details zoals het aanbieden van een glaasje water of wat hulp van de obers maken vaak het verschil.

Uitbaatster van het Chicago Café Julie Belaen beviel zelf nog recent van een dochter en was meteen gevonden voor het initiatief. 'We waren sowieso al kindvriendelijk, maar nu zijn we ook borstvoedingsvriendelijk', zegt Belaen. 'Bij ons is er geen gêne, maar in de klassieke bistro is dat soms anders. Vaak gaat het uiteindelijk niet om de gêne, maar om de faciliteiten die voorhanden zijn.'

Onderzoek toont aan dat slechts één op twee moeders borstvoeding durft te geven op publieke plaatsen. Maar drie op vier moeders vindt wel dat borstvoeding geven op een openbare plaats, normaal zou moeten zijn. 'We hoeven dat niet in een reglement te gieten, maar we stimuleren graag zoveel mogelijk horecazaken in Brussel om hun beste beentje voor te zetten', zegt Bianca Debaets, lid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor Gezondheid, Welzijn, Gezin en Gelijke Kansen (CD&V), die de campagne lanceerde.

Naast het Chicago Café hebben ook de Monk, Kaffabar en Bar Recyclart zich geëngageerd om jonge ouders en hun baby's te ontvangen. Daarvoor kregen ze van expertisecentrum Volle Maan een pakket met onder meer een borstvoedingskussen en tetradoeken. Daarnaast zorgen de cafés ook voor een verschoningshoekje en een warm onthaal. De kleine details zoals het aanbieden van een glaasje water of wat hulp van de obers maken vaak het verschil. Uitbaatster van het Chicago Café Julie Belaen beviel zelf nog recent van een dochter en was meteen gevonden voor het initiatief. 'We waren sowieso al kindvriendelijk, maar nu zijn we ook borstvoedingsvriendelijk', zegt Belaen. 'Bij ons is er geen gêne, maar in de klassieke bistro is dat soms anders. Vaak gaat het uiteindelijk niet om de gêne, maar om de faciliteiten die voorhanden zijn.' Onderzoek toont aan dat slechts één op twee moeders borstvoeding durft te geven op publieke plaatsen. Maar drie op vier moeders vindt wel dat borstvoeding geven op een openbare plaats, normaal zou moeten zijn. 'We hoeven dat niet in een reglement te gieten, maar we stimuleren graag zoveel mogelijk horecazaken in Brussel om hun beste beentje voor te zetten', zegt Bianca Debaets, lid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor Gezondheid, Welzijn, Gezin en Gelijke Kansen (CD&V), die de campagne lanceerde.