Vier Belgische klassiekers gerestyled

De Belgische keuken bulkt van de klassiekers waar we trots op kunnen zijn. Maar we leven wel in de eenentwintigste eeuw. Tijd dus om enkele van die evergreens op te frissen.

De Belgische keuken heeft door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd. Deze is gestoeld op een stevige fundering en een gezond respect voor het product. Tegelijk staan we in ons land – centrum van Europa en kruispunt van vele culturen en nationaliteiten – open voor invloeden van buitenaf. Zowel professionele als amateurkoks experimenteren graag met nieuwe smaken en technieken uit oost en west. In combinatie met topproducten van eigen bodem worden op die manier originele varianten op bestaande succesrecepten gecreëerd.

Voor de herinterpretatie van klassiekers die we hieronder presenteren, werkten we telkens rond een of meer streekproducten. België telt, dankzij de toewijding van gepassioneerde telers en kwekers, heel wat mooie producten, waarvan er al een hele reeks het label Streekproduct toegekend kregen. (VdP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content