Vier Belgische bieren bekroond in Groot-Brittannië

Vier Belgische bieren gingen in het Britse Burton-upon-Trent met één gouden en drie zilveren medailles aan de haal tijdens de Brewing Industry International Awards.

De Belgische bieren zijn in het Britse Burton-upon-Trent in de prijzen gevallen op de Brewing Industry International Awards. In totaal wisten de Belgische brouwers één gouden en drie zilveren medailles te veroveren.

Tijdens de tweejaarlijkse competitie werden in totaal bijna duizend bieren uit meer dan 45 verschillende landen beoordeeld. De jury, die bestaat uit professionele en actieve brouwers, deelde 96 medailles uit. Ook voor vier Belgische bieren was er een medaille weggelegd. De enige Belgische gouden medaille ging naar Mort Subite Oude Kriek van brouwerij Alken Maes. De drank haalde het in de categorie “Fruit & Vegetable Beer”. In diezelfde categorie ging die brouwerij overigens ook met de twee plaats lopen, met het bier Mort Subite Original Kriek.

De twee overige Belgische medailles hadden een zilveren kleur. De Rodenbach Grand Cru van brouwerij Palm behaalde de tweede stek in de categorie “Special Feature Beer”, terwijl Straffe Hendrik Quadruple van brouwerij De Halve Maan bekroond werd in de categorie “Strong Dark Beer”.

Bij de vorige editie van het evenement, in 2011, waren de Belgische brouwerijen nog met zes medailles – waaronder drie gouden – uit het Verenigd Koninkrijk teruggekeerd. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content