Vier Antwerpse ambachten openen deuren in stadsbrouwerij De Koninck

© /

Na een lange renovatieperiode hebben vier nieuwe ‘smaakmakers’ officieel hun deuren geopend in de Antwerpse brouwerijsite De Koninck. Het gaat om een kaaswinkel, een slager, een restaurant en een proeflab.

De Scheldestad is een culinaire ontmoetingsplek rijker. Maandag openden enkele stielmannen met veel goesting de deuren op de gerenoveerde site van De Koninck. Vanaf vandaag zijn de nieuwe zaken ook open voor het grote publiek.

De bekende kaasaffineurs Van Tricht lieten hun kazen al vier jaar lang rijpen in de brouwerij, maar nu openen Michel en Frédéric er ook de winkel ‘Only Cheese’, waar je kazen kan kopen en degusteren. Culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc geeft met Minestrone Cookbooks kooksessies en workshops in het voormalige labo van de brouwerij. Je leert er onder meer hoe je van foodfotografie kunst maakt.

The Butcher's Store
The Butcher’s Store
The Butcher's Son
The Butcher’s Son
Only Cheese
Only Cheese

Voor kwaliteitsvlees kan je voortaan terecht bij topslagers De Laet & Van Haver en hun ‘The Butcher’s Store’. Terwijl je vlees uit de koeltoog kiest, zie je ook de grote lappen in de glazen koelruimte hangen. Het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens serveren lekkere gerechten in hun restaurant ‘The Butcher’s Son’.

Deze zomer zal ook bakker Kenney zijn zaak ‘The Bakery’ openen, waar hij zal scoren met vers zuurdesembrood. Fietsfanaten kunnen binnenkort de Velodome binnenstappen, een vernieuwende fietswinkel en -atelier.

Chocolatier JITSK, door Gault Milau omschreven als ‘dé culinaire ontdekking van 2016’, opende zijn chocolade-atelier en -winkel al een jaar geleden.

De tijd dat brouwerij De Koninck enkel garant stond voor Bollekes, is definitief voorbij.

JITSK
JITSK

Adres

Stadsbrouwerij De Koninck

Mechelsesteenweg 291

2018 Antwerpen

Openingsuren

Only Cheese: di-zat: 10u tot 18u30; zo: 9-13u

JITSK: di-zat : 10u tot 18u30, zo: 9-13u

Butcher’s Store (vanaf 14 juni): di-zat: 10 tot 18u30; zon: 9-13 uur

The Bakery (vanaf augustus): di-vrij : 6u30 – 18u, zat: 6u30 – 16u; zo: 6u30 – 15u

Butcher’s Son (vanaf 13 juni): ma-vrij: 12-14u en 18u-21u30

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content